Disclaimer

Ik ben begonnen met Freud and Fries vanwege een passie voor schrijven, voor experimenteren in de keuken en mijn achtergrond in en liefde voor psychologie. Dat Freud and Fries op een dag een naam zou zijn die anderen dan ikzelf en mijn naaste omgeving zouden kennen, had ik niet durven dromen. Dat mijn favoriete late night snack als een lopend vuurtje zou gaan, kwam nog niet in mijn stoutste dromen voor. Dat ik op een dag een disclaimer zou schrijven om uitleg te geven van wat ik doe, had ik al he-le-maal niet durven dromen (maar wie droomt er nu wel over disclaimers?).

En toch zit ik hier, want als ik één ding belangrijk vind, is het wel een stukje eerlijkheid en openheid.

Heb ik van mijn moeder geleerd.

Ja, echt.

Dus wil ik het een en ander uitleggen.

Het was je misschien al opgevallen dat ik in mijn recepten linkjes heb geplaatst. Als je daarop klikt, kom je in een webshop terecht waar jij dan het desbetreffende product (en andere producten) kunt bestellen. Deze linkjes heten affiliate links. Als jij op deze link klikt en iets bestelt, krijg ik daar een bepaald percentage van. Kost jou helemaal noppes (behalve dan gewoon wat jij zelf bestelt; ofwel, je betaalt er niets extra’s voor), maar ik verdien daar een klein bedrag mee. Dat is in eerste instantie fijn voor mij, want het houdt de kosten van een blog, het experimenteren met recepten en het uitwerken van artikelen wat in balans. En in tweede instantie, zo hoop ik tenminste, is het ook voor jullie fijn: ik kan doorgaan met nieuwe recepten ontwikkelen en blogs schrijven zonder dat ik direct blut ben.

Belangrijk om daarbij te vermelden is wel dat deze links mij niet beïnvloed hebben in mijn productkeuzes. En ook jou niet per se hoeven beïnvloeden. Of jij nou je cacao nibs koopt bij de webshop waar ik ze heb gekocht, of ze koopt bij jouw plaatselijke natuurwinkel of supermarkt: dat mag je helemaal zelf weten. Ik krijg echter ook regelmatig de vraag waar ik een bepaald product koop (alhoewel, nog nooit over cacao nibs), dat zie je dan ook meteen in de post zelf.

De affiliate links die ik in een recept plaats zijn ook daadwerkelijk de producten die ik in dat recept heb gebruikt. Met dat product kan ik hetzelfde resultaat garanderen, met andere producten wil dat nog wel eens afwijken (denk bijvoorbeeld aan de verhouding van ingrediënten in eiwitpoeders). Wil jij het met een ander merk proberen, dan ben je helemaal vrij dat te doen. Om die reden heb ik er in latere recepten ook bewust voor gekozen de affiliate links tussen haakjes te plaatsen, tenzij ik ervan overtuigd ben dat je het dáár zou moeten bestellen. Dit omdat ik jou als lezer en “gebruiker” van mijn receptjes niets wil opdringen. Het enige waartoe ik je wil aansporen is om lekker te gaan experimenteren en vooral je eigen fantasie op een recept los te laten.

Ik vind het leuk als je me wilt steunen maar óók wanneer je buiten Freud and Fries om bestelt, vind ik het hartstikke tof dat je hier bent!

En, wil je graag mijn recepten en foto’s gebruiken, zou ik het waarderen dat je mij hierover een berichtje stuurt en natuurlijk mijn blog gebruikt!