Ik ben een herfstkindje. Op het randje, maar ik ben toch echt een herfstkindje. Wat niet wil zeggen dat ik vergeet mijn chagrijnige blik naar buiten te werpen wanneer de regen met bakken uit de hemel valt. Of wanneer er weer zo’n gure wind staat.
Deze herfst heb ik echter vooral genoten. Elke keer als ik over het Maas-Waal kanaal fietste op een late doordeweekse middag. De zon glinsterend op het water, de bomen aan weerskanten geel en rood, heerlijk felle, contrasterende kleuren onder een strakblauwe hemel. Wanneer het net warm genoeg was om je winterjas nog thuis te laten liggen.
De laatste jaren ontdek ik steeds vaker “nieuw” seizoensfruit en -groente. Zoals vijgen. En pompoen. Wist ik veel dat deze oranje joekel ZO lekker was. Ik heb meteen de jaren aan gemis ingehaald door een paar kilo’s pompoen in te slaan in alle soorten en maten. De welbekende oranje is echter mijn favoriet, hoewel de Japanse kabocha pretty darn close komt.
Met pompoen en bloemkool (ook al zo’n mooi product, je kunt er namelijk ook pizza, rijst en puree van maken!) maak je echt een heerlijk romig herfstsoepje.
Snijd de bloemkool in kleinere stukken, strooi hierover de kerriepoeder en hussel door elkaar.
Was de pompoen en snijd in schijven. Je kunt de pitten van tevoren verwijderen of na het bakken in de oven.
Leg zowel de bloemkool als pompoen op een ovenschaal en bak in de oven, 30-40 minuten op 200ºC.
Breng het bouillonblokje met 1 liter water aan de kook, voeg hieraan de groenten, kruiden en specerijen toe (eventueel wat extra kerriepoeder naar smaak) en pureer tot een gladde massa.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: