Protein banana wraps

Protein banana wraps | Freud and Fries-5

De allereerste post plaatste ik op het forum van Dutchbodybuilding. Onzeker. Voorzichtig. Me afvragend of ik het wel kon maken iets van me te laten horen. “Hallo wereld. Hallo BB-wereld. Dit is mijn blog. Reacties zijn welkom.”

De eerste reacties waren positief, al was ik verre van tevreden met de layout en de content in die tijd. Over de foto’s was behoorlijk wat te zeggen, recepten konden ook beter (en minder complex), aan de tekst mocht echt wel gesleuteld worden. Maar ik was er, ik geloofde dat ik vanzelf zou groeien (en daar moeite voor wilde doen) en ik had de eerste stap gezet. Al eerder startte ik eens een blog maar dat eindigde meestal na zo’n tien posts. Maar nu had ik een domein gekocht, deed ik mijn eigen webhosting en maakte ik de eerste mensen bewust van mijn aanwezigheid.

“TADA, HIER BEN IK DAN!”

… fluisterde ik.

Nog altijd plaats ik de meeste van mijn recepten en posts op het forum en vraag ik om feedback. De reacties die ik daar krijg waardeer ik enorm. Eigenlijk is het voor mij ook een enorme inspiratiebron want zij waren juist mijn eerste doelgroep.

Protein banana wraps | Freud and Fries

 

Protein banana wraps | Freud and FriesProtein banana wraps | Freud and Fries

Protein banana wraps
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 5
Hoe lekker kan simpel zijn? Deze protein banana wraps zijn zeker foodporn-waardig maar desalniettemin enorm gezond!
Wat heb je nodig
Wrap
  • 113 gram (3 stuks) eiwitten
  • 12 gram (2 el) Creamy Coconut (of andere smaak) whey eiwitpoeder
  • 9 gram (1 el) kokosmeel
  • 30 ml karnemelk
Per wrap
  • 1 banaan
  • 15-20 gram pindakaas
Wat moet je doen
  1. Mix de ingrediënten voor de wrap samen met een vork.
  2. Zet een koekenpan op hoog vuur en laat goed heet worden. Spray met non-stick spray.
  3. Giet steeds een volle opscheplepel in de pan en draai meteen de pan rond zodat het beslag zo dun mogelijk spreidt.
  4. Bak kort tot de randen bruin worden, draai om en bak nog heel even. (De onderkant zal op een pannenkoek lijken maar doordat je de andere kant slechts kort bakt heeft deze meer weg van een tortilla; deze kant gebruik je dan ook als buitenkant van de banana wrap).
  5. Bak het gehele beslag op dezelfde wijze (ik haalde er 5 stuks uit) en laat even afkoelen.
  6. Besmeer elke wrap aan de donkere kant met pindakaas. Snijd de uiteinden van de banaan, zodat deze goed past in de wrap en rol vervolgens in de wrap.
  7. Stapel op een bord en serveer met gesmolten chocolade en kokosrasp.
Serving size: 1* Calorieën: 234 Vetten: 11 Koolhydraten: 20 Eiwitten: 11
Extra
Wraps zonder banaan of pindakaas:
Cal: 143; v/k/e: 2g, 5g, 25g.

Wraps met vulling (20 gram pindakaas, 90 gram banaan, maar zonder optionele topping):
Cal: 1.169; v/k/e: 56g, 100g, 57g.

TIP:
Stop deze wraps een uur in de vriezer en eet ze semi-bevroren!

* 1 wrap met vulling (20 gram pindakaas, 90 gram banaan, maar zonder optionele topping).

VOLG ME OOK VIA TWITTER EN INSTAGRAM OF LIKE FREUDANDFRIES OM HELEMAAL OP DE HOOGTE TE BLIJVEN.

2 reacties op “Protein banana wraps”

  1. Kenneth schreef:

    Misschien kan je deze ook invriezen nadien en in plakjes snijden. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: