Er ging niets boven de kwarktaart van mama. Verjaardagen waren eigenlijk ook niet compleet zonder die roze unit. Dat die kwarktaart gewoon uit een pakje komt, gemaakt door ene heer Oetker die blijkbaar zijn academische titel heeft behaald op bakgebied (?), maakte niet uit. Er kwam uiteraard ook veel liefde aan te pas.
En nauwkeurig op rijtjes gelegde lange vingers.
Je raadt al wiens taak dat was.
Lange vingers die niet in het rijtje pasten mochten natuurlijk afgebroken worden en de restjes verdwenen niet terug in de verpakking uiteraard.
Wie heeft er niet een lange vinger herinnering?
Rijen en rijen van gesuikerde vingers, lady fingers ook wel genoemd, knapperig en licht zoet. Ik heb nooit eerder beseft dat het een typische eismaak heeft tot ik ze zelf maakte en de bekende smaak bij me terugkwam.
Lange vingers. We hadden ze niet vaak in huis. Het waren niet de koekjes die je in onze ronde koektrommel vond. Misschien omdat je nooit gedisciplineerd één vinger had maar altijd een half pak.
“Ik haal alleen koeken in huis die ik zelf niet zo lekker vind,” was mama’s stelling. Niet verkeerd bedacht. Dus haal ik tegenwoordig gewoon helemaal geen koeken in huis.
Grapje.
Of nee, niet helemaal. Ik heb inderdaad geen koeken in huis. Maar niet omdat ik niet van koeken af kan blijven. Meer omdat tegenwoordig iedereen (of in ieder geval mijn bezoek) toch altijd antwoordt dat ze niets hoeven. Dan niet.
Maar als jij een hele speciale gast bent, bak ik wel koekjes voor je hoor. 😉
Eventueel 10 druppels vanille stevia of Flav Drops
Wat moet je doen
Klop het eigeel op in zo'n 4 minuten tot luchtig en lichtgeel.
Klop het eiwit op in zo'n 2-3 minuten tot stijf. Voeg hieraan ook de ⅛ tl zout toe.
Schep het eigeel voorzichtig door het eiwit met een spatel.
Zeef het havermoutmeel en de whey boven het eimengsel en schep er voorzichtig doorheen (doe dit in stappen waarbij je steeds wat meer toevoegt).
Bedek een bakplaat met bakpapier (en spray eventueel met non-stick spray).
Vul een spuitzak met het beslag en spuit langwerpige lijnen (zo'n 32 stuks). De lange vingers zullen nog iets uitzetten en rijzen, houd hier rekening mee!
Verwarm de oven op 180ºC. Bak de lange vingers zo'n 12 minuten tot goudbruin en stevig.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: