Koek ♡ Protein lange vingers

Protein lange vingers | Freud and Fries

Er ging niets boven de kwarktaart van mama. Verjaardagen waren eigenlijk ook niet compleet zonder die roze unit. Dat die kwarktaart gewoon uit een pakje komt, gemaakt door ene heer Oetker die blijkbaar zijn academische titel heeft behaald op bakgebied (?), maakte niet uit. Er kwam uiteraard ook veel liefde aan te pas.

En nauwkeurig op rijtjes gelegde lange vingers.

Je raadt al wiens taak dat was.

Lange vingers die niet in het rijtje pasten mochten natuurlijk afgebroken worden en de restjes verdwenen niet terug in de verpakking uiteraard.

Wie heeft er niet een lange vinger herinnering?

Protein lange vingers | Freud and Fries

Rijen en rijen van gesuikerde vingers, lady fingers ook wel genoemd, knapperig en licht zoet. Ik heb nooit eerder beseft dat het een typische eismaak heeft tot ik ze zelf maakte en de bekende smaak bij me terugkwam.

Lange vingers. We hadden ze niet vaak in huis. Het waren niet de koekjes die je in onze ronde koektrommel vond. Misschien omdat je nooit gedisciplineerd één vinger had maar altijd een half pak.

“Ik haal alleen koeken in huis die ik zelf niet zo lekker vind,” was mama’s stelling. Niet verkeerd bedacht. Dus haal ik tegenwoordig gewoon helemaal geen koeken in huis.

Grapje.

Of nee, niet helemaal. Ik heb inderdaad geen koeken in huis. Maar niet omdat ik niet van koeken af kan blijven. Meer omdat tegenwoordig iedereen (of in ieder geval mijn bezoek) toch altijd antwoordt dat ze niets hoeven. Dan niet.

Protein lange vingers | Freud and Fries

Maar als jij een hele speciale gast bent, bak ik wel koekjes voor je hoor. 😉

Protein lange vingers
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 32
Deze luchtige en zachte protein lange vingers zijn ideaal als taartbodem of voor een gezondere tiramisu. Maar ook prima om op te snacken!
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Klop het eigeel op in zo'n 4 minuten tot luchtig en lichtgeel.
  2. Klop het eiwit op in zo'n 2-3 minuten tot stijf. Voeg hieraan ook de ⅛ tl zout toe.
  3. Schep het eigeel voorzichtig door het eiwit met een spatel.
  4. Zeef het havermoutmeel en de whey boven het eimengsel en schep er voorzichtig doorheen (doe dit in stappen waarbij je steeds wat meer toevoegt).
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier (en spray eventueel met non-stick spray).
  6. Vul een spuitzak met het beslag en spuit langwerpige lijnen (zo'n 32 stuks). De lange vingers zullen nog iets uitzetten en rijzen, houd hier rekening mee!
  7. Verwarm de oven op 180ºC. Bak de lange vingers zo'n 12 minuten tot goudbruin en stevig.
Serving size: 1 Calorieën: 17 Vetten: 1 Koolhydraten: 1 Eiwitten: 2
Extra
Cal: 559; v/k/e: 30g, 32g, 55g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Dit kan zomaar ook iets voor jou zijn…

Suikervrije lange vingers

Golden Oreos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: