Amerikaanse fitgirls are wetting their panties (sorry, een Nederlandse vertaling gaat me echt te ver), Amerikanen vragen elkaar spontaan ten huwelijk want DIT.IS.HET.MOMENT. En als Amerikanen losgaan, dan weet je het zeker: het is serious business (aangezien het normaal zo’n nuchtere mensen zijn).
Zomaar een greep uit de nu al bijna 7k reacties:
“I already ordered a box yesterday” “ARE YOU SRS IS THIS REALLY LIFE?” “OMG IM SO EXCITED OMGOMGOMG” “Wedding flight snacks”
De afgelopen dagen was Quest Nutrition voortdurend subtiele hints aan het geven wat het zou worden. Iets met getting PUMPeden later latte. De smarties onder hun doelgroep riepen het al meteen “pumpkin spice latte?!” En gisteren werd het bekend gemaakt:
Jawel, pumpkin spice latte. Of eigenlijk pumpkin pie. Limited edition(jazeker, ik heb ‘m ook!).
Hier in Nederland hebben we niet zoveel met pumpkin pie. Toen ik vanmiddag naar de supermarkt ging kon ik nergens – zelfs niet op de Amerikaanse afdeling van mijn favoriete Aziatische supermarkt – een blik pompoenpuree vinden. Sterker nog, pompoenpuree is niet eens een woord volgens mijn spellingscontrole.
Maar echt niet dat ik een pompoen ga kopen, ga koken of bakken en pureren. Dikke doei. Gelukkig kocht ik een jaar terug een enorme blik pompoenpuree tijdens mijn reisje naar de Verenigde Staten. Tegelijkertijd heb ik toen ook mijn pumpkin spices gekocht.
Alleen, hoe kun jij deze protein pumpkin spice latte maken dan? Hier zijn je opties:
Je boekt nu een reis naar de Verenigde Staten en haalt jouw eigen blik (ik raad aan: blikken).
Je gaat naar Pauline en volgt haar recept om pompoenpuree en pumpkin spices te maken.
Ik heb me door een jongen uit de Aziatische winkel laten vertellen dat sommige biologische winkels en groenteboeren wel pompoenpuree (soms op verzoek) maken.
Je hebt het geluk dat er bij jou een of ander leuk supermarktje zit waar ze deze Amerikaanse favoriet verkopen.
Ja, en dat alles voor die twee eetlepels pompoenpuree in dit recept.
Je kan ook gewoon een pompoen in de oven roosteren, vruchtvlees pureren en dan in ijsblokbakjes doen. Als je siliconen neemt kan je ze er makkelijk uitduwen. In een plastic zak dan heb je blokjes voor eeuwen (of voor een maand als je zoals ik veel pompoen eet). De pompoenpuree is trouwens ook superlekker als basis voor pastasaus. Met dragon is het echt een zalige combo. Look en parmezaanse kaas lijkt me ook wel iets. Of met geglaceerde uitjes en gehaktballetjes. Ok sorry ik had honger 😀
GOED IDEE! Ik heb dus wel zo’n enorme zak met op elkaar geplakte pompoen waar ik dus in feite niet zoveel kan doen nu. Je gaat helemaal los ja haha, ik moest wel lachen toen ik het gisteren las! Waarom zeg je geen ajuin trouwens? Volgens mij kom je uit Vlamingen toch? 😛
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Je kan ook gewoon een pompoen in de oven roosteren, vruchtvlees pureren en dan in ijsblokbakjes doen. Als je siliconen neemt kan je ze er makkelijk uitduwen. In een plastic zak dan heb je blokjes voor eeuwen (of voor een maand als je zoals ik veel pompoen eet). De pompoenpuree is trouwens ook superlekker als basis voor pastasaus. Met dragon is het echt een zalige combo. Look en parmezaanse kaas lijkt me ook wel iets. Of met geglaceerde uitjes en gehaktballetjes. Ok sorry ik had honger 😀
GOED IDEE! Ik heb dus wel zo’n enorme zak met op elkaar geplakte pompoen waar ik dus in feite niet zoveel kan doen nu. Je gaat helemaal los ja haha, ik moest wel lachen toen ik het gisteren las! Waarom zeg je geen ajuin trouwens? Volgens mij kom je uit Vlamingen toch? 😛