Protein fluff ♡ Rainbow protein fluff

Rainbow protein fluff | Freud and Fries

Mijn blog telt tot dit moment 32 soorten protein fluff. Kun je het je voorstellen? Wel drieëndertig verschillende variaties op de welbekende (mag ik hopen inmiddels) fluff. Raakt deze bron ooit uitgeput? I think not.

Let’s hope not.

Met de zomer in aantocht wordt het ook hoog tijd om de voorraad wat uit te breiden, denk je niet? Waarom is er bijvoorbeeld nog geen Apple pie protein fluff? Een Tiramisu protein fluff is ook meer dan welkom. Het idee voor deze Rainbow protein fluff kwam eigenlijk vrij spontaan. Ik maakte maar weer eens een fluff en besloot net wat anders te doen.

Deze protein fluff is gemaakt met de kleurstoffen van Dr Oetker dus, nee, niet heel gezond. Je zou het ook eens kunnen proberen met natuurlijke kleurstoffen (denk aan wortelpuree/-sap en bietensap). Voel je vrij om hier zelf een keuze in te maken!

Rainbow protein fluff | Freud and Fries

Rainbow protein fluff
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 4
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Begin met het crushen van de ijsklontjes en het diepvriesfruit.
  2. Voeg de caseïne toe zodra het ijs en fruit is gemalen tot het bijna zo fijn is als sneeuw.
  3. Maal kort en voeg dan beetje bij beetje het water toe (check deze post voor betere instructies en waar op te letten).
  4. Zet de elektrische klopper erop zodra het geheel wat weg heeft van een romig ijs.
  5. Klop voor ongeveer 5-10 minuten tot flink toegenomen in volume en luchtig. Soms moet je nog wat extra vloeistof toevoegen als het vrij dik is.
  6. Mocht het toch niet heel stevig worden (fluff kan je in principe op zijn kop boven je hoofd houden als het écht goed is), kan je de xanthan gum toevoegen.
  7. Verdeel je protein fluff over drie schalen en voeg aan elke schaal de kleurstof toe. meng en voeg toe tot de gewenste kleur.
  8. Verdeel over één of meerdere glazen (de foto bevat ongeveer ½ van het recept en is een glas waar zo'n 0,5 L in kan).
Serving size: 1 Calorieën: 45 Vetten: 0 Koolhydraten: 5 Eiwitten: 6
Extra
Met 160 ml karnemelk:
Kcal: 181; v/k/e: 0g, 20g, 25g.

1. Door xantan gum toe te voegen krijgt de protein fluff een dikkere en romigere structuur.

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!


Leer hier hoe je het precies maakt…

Protein fluff tutorial

Hoe maak je protein fluff? | Freud and Fries

Protein fluff video

Hoe maak je protein fluff video | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: