“Mag ik mijn vinger in de pindakaaspot steken en schoonlikken?”
Die vraag stelde mijn nichtje op een ochtend aan het ontbijt nadat ze die nacht bij ons gelogeerd had. Ik weet nog dat ik het een vreemde vraag vond, zoiets deden wij thuis nooit. Mama antwoordde dan ook met een duidelijke nee en daarmee was de zaak destijds afgedaan.
Als ik daar nu aan terugdenk kan ik me goed voorstellen waarom ze die vraag stelde. Is het niet heerlijk om nog snel een volle lepel pindakaas naar binnen te werken, ook al plakt het aan je gehemelte en krijg je het met moeite doorgeslikt zodat het even lijkt alsof je gaat stikken?
Ik probeer vooral zo min mogelijk pindakaas te eten, hoe minder ik erdoor verleid word, hoe minder kans dat ik hele potten in enkele weken verslind. De claim dat het gezonde vetten zijn maakt het alleen maar moeilijker om er vanaf te blijven.
In de serie van eiwitrijke voeding, specifiek 5x eiwitrijk tussendoortje, gaf ik al een voorbeeld van een simpele en slanke pindadip. Met cottage cheese en wat pindakaas heb je zo een lekkere dip. Maar wil je een stapje verder gaan en de dip nog lekkerder en romiger maken, dan raad ik je deze yoghurt-pindakaas dip aan.
Met enkele ingrediënten heb je een heerlijke, gladde pindakaas dip, de perfecte gezonde substituut voor de hoog-calorische pindakaas. Slank, suikervrij, olievrij en botervrij. De ideale dip voor fruit.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: