Protein fluff ♡ Strawberry shortcake protein fluff
Uitdaging voor vandaag: maak deze strawberry shortcake protein fluff en probeer het in één keer op te eten. Wedden dat het je niet lukt of alleen met grote grote GROTE moeite?
En dat voor een heerlijke sorbet op een zwoele zomeravond.
Deze protein fluff is perfect voor late night snacking. Het zal nooit je goede gedrag van overdag teniet doen, zoals dat wel kan gebeuren met een pak koekjes, een zak chips of een flinke schaal M&M’s. Een heerlijke zoete eiwitrijke snack, dik en romig, met slechts 78 calorieën per glas! (En wel 10 gram eiwitten voor het hele glas!) Het hele recept bevat 38 gram eiwit!
De ultieme verantwoorde snack dus. Voorkomt overmatig eten en draagt bovendien bij aan spierherstel en spierbehoud.
Eet het echter niet in eens vlak vóór het slapengaan (of deel het met iemand anders) want I guarantee met zo’n volle maag is niet heel fijn slapen.
In plaats van ijsblokjes kun je echter ook bevroren fruit maken. Hierdoor wordt je protein fluff nog luchtiger en dikker. Het mooie daarnaast is dat deze protein fluff met aardbei pas in volume toeneemt op het moment dat je de kloppers erin zet (bij de ijsblokjes-recepten gebeurde dit ook al wanneer je lang genoeg blend). Dus je begint met een laag van een aantal centimeters maar zodra je het begint te kloppen wordt het enorm. ENORM.
Protein fluff is ideaal voor afvallen en spierbehoud en heerlijk als een snack of om snacken in de avond te voorkomen. Deze strawberry shortcake protein fluff voegt daar bovendien nog een goede portie fruit aan toe.
Ik heb het nog niet gemaakt, maar begrijp de serving size info niet. Is het recept voor 6 personen (serves: 6)? Hoe kun je die 5 extra porties dan waren? Maar 6×78 is geen 310 dus dat begrijp ik dan ook niet goed. Kun je het toelichten? Thanks!
Goed dat je het noemt, Janneke, het is alweer even geleden dat ik dit recept heb gemaakt dus goed om daarbij stil te staan. De porties zijn gebaseerd op het aantal glazen (zoals op de foto) ik eruit kon halen. Ik eet meestal het hele recept op, maar je kan het bijvoorbeeld ook delen (bewaren is inderdaad niet zo handig). En dank je voor je opmerking over de macro’s, ik heb het blijkbaar destijds niet zo goed ingevuld en heb het nu opnieuw berekend. Blijkt het nog eens minder te zijn, woehoe! Ze zijn nu aangepast!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Ik heb het nog niet gemaakt, maar begrijp de serving size info niet. Is het recept voor 6 personen (serves: 6)? Hoe kun je die 5 extra porties dan waren? Maar 6×78 is geen 310 dus dat begrijp ik dan ook niet goed. Kun je het toelichten? Thanks!
Goed dat je het noemt, Janneke, het is alweer even geleden dat ik dit recept heb gemaakt dus goed om daarbij stil te staan. De porties zijn gebaseerd op het aantal glazen (zoals op de foto) ik eruit kon halen. Ik eet meestal het hele recept op, maar je kan het bijvoorbeeld ook delen (bewaren is inderdaad niet zo handig). En dank je voor je opmerking over de macro’s, ik heb het blijkbaar destijds niet zo goed ingevuld en heb het nu opnieuw berekend. Blijkt het nog eens minder te zijn, woehoe! Ze zijn nu aangepast!