Zoet ♡ Knapperige sesam-pompoenrepen (Bites!)

Zoet ♡ Knapperige sesam-pompoenrepen | Freud and Fries

Het is zaterdagavond, 2 december, en terwijl de rest van Nederland zich klaarmaakt voor een avondje stappen of met Linda de Mol op de bank is neergeploft, draait in Huize Moni de Italiaanse muziek op vol volume (sorry buren) terwijl ze luidkeels meezingt en door de woonkamer zwiert en zwaait met een kat in haar armen. De oven maakt een tikkend geluid terwijl het langzaam warmer en warmer wordt en in een gloeiend hete koekenpan liggen sesam- en pompoenzaadjes te knisperen.

Mijn zaterdagavond.

Je hebt van de avonden dat je lekker helemaal niets wilt doen. En dan heb je van die avonden dat je de keukenkastjes induikt op zoek naar inspiratie. Dit keer dan geen inspiratie om direct in mijn mond te stoppen.

Toen ik een tijdje geleden het boek Bites! binnenkreeg, wist ik al meteen dat ik een van de energierepen wilde maken. Maar elke keer gebeurt hetzelfde: ik koop dadels als basis voor het recept, maar voor ik eraan toe kom de overige ingrediënten uit de kast te trekken, heb ik alle dadels al op. Herkenbaar voor iemand?

Binnen twee dagen kan ik zo’n heel doosje van 500 gram hebben weggewerkt. No joke. Maar laat het nu net zo zijn dat ik EXACT 200 gram overhield deze keer (en niet eens afgewogen!), zodat ik dan EIN-DE-LIJK mijn repen kon fabriceren. Zie hier het heerlijk knapperig resultaat…

Zoet ♡ Knapperige sesam-pompoenrepen (Bites!)
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 8
Wat heb je nodig
 • 200 gram dadels
 • 150 gram sesamzaadjes
 • 150 gram pompoenpitten
Wat moet je doen
 1. Verwarm de oven tot 200ºC.
 2. Pulseer de pompoenpitten in een kleine keukenmachine in een paar keer zodat ze wat kleiner zijn.
 3. Verhit ondertussen een koekenpit tot heet.
 4. Doe de pitten en zaden in de koekenpan en bak kort tot ze een beetje geroosterd gaan ruiken. Roer wel goed door zodat de pitten en zaden niet verbranden.
 5. Verwijder de pitten van de dadels en pureer in een kleine keukenmachine.
 6. Doe de dadelpuree met de pitten en zaden in een schaal en meng met een vork (of kneed met je handen) tot het geheel goed verdeeld is.
 7. Pak een stuk bakpapier (of twee stuks) en leg het "deeg" tussen de twee zijden.
 8. Rol met een deegroller het geheel tot een rechthoekig stuk. Snijd eventueel met een mesje de randen recht, druk de restanten weer in het deeg en rol opnieuw tot je een mooi semi-rechthoekig geheel krijgt.
 9. Bak 5 minuten in de oven aan de ene zijde, draai vervolgens de plak om en bak ook 5 minuten aan de andere zijde.
 10. Laat volledig afkoelen tot de plak helemaal hard is en snijd dan in repen.
Serving size: 1 Calorieën: 174 Vetten: 10 Koolhydraten: 14 Vezels: 8 Eiwitten: 4
Extra
Totaal:
Kcal: 1.395; v/k/e/vez: 83g, 111g, 30g, 63g.

Dit recept is afkomstig uit het receptenboek Bites! waarvan je het review HIER vindt.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: