Elvis’ peanut butter and banana sandwich bleek een gouden combi. Misschien nog populairder dan de peanut butter jelly match op je brood. Zo ook in de wereld van fitgirls. Als je eenmaal onderdeel uitmaakt van die society, kan je bijna niet om de rijstwafel met een laag pindakaas en bananenplakjes heen.
Zelf heb ik op dit moment wel weer even genoeg van die rijstwafels. Liever pakte ik de afgelopen dagen deze bevroren traktatie. Gewoon zo, vanuit de vriezer, even kort laten ontdooien en dan heb je een heerlijk en simpel tussendoortje.
Peanut butter banana cups, het zijn een soort Reese’s, maar dan net even anders.
37 gram vanille whey (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop)) of soja eiwitpoeder
300 ml amandelmelk (of andere melk)
Wat moet je doen
Meng het pindakaaspoeder, eiwitpoeder en amandelmelk tot een pasta.
Zet ondertussen kleine siliconen muffinvormpjes klaar (siliconen heeft hierbij echt de voorkeur omdat deze makkelijk te verwijderen zijn na het invriezen).
Schep een dun laagje van het pindakaasmengsel in elk cupje.
Leg in elke cup een dikke plak banaan (ikzelf heb dunne plakjes gebruikt en heb ze dus opgestapeld).
Verdeel het overige pindakaasmengsel over de cups zodat de banaanplakken helemaal bedekt zijn.
Vries de cups in voor minstens 3 uur of tot geheel bevroren.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: