Spicy chickpea curry met kokosmelk
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Met deze spicy chickpea curry heb je zonder veel poespas een gezonde en vullende maaltijd op tafel met een Oosters tintje.
Wat heb je nodig
  • 50 gram (1 stuk medium) ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 480 gram kikkererwten, uitgelekt (2 blikken Valle del Sole)
  • 400 ml kokosmelk (1 blik Nutco)
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl Keltisch Zeezout
  • ½ kerriepoeder
  • 2 tl citroensap
  • 150 gram (3 kleine stuks; 200 gram heel) geschilde aardappels
  • 50 gram (1/2 kleine) paprika (of gewoon een hele)
Wat moet je doen
  1. Snijd de ui en knoflook klein en fruit ongeveer een minuut in een diepe koekenpan.
  2. Spoel de uitgelekte kikkererwten af en voeg toe. Bak kort en giet vervolgens de kokosmelk erover. Voeg ook de specerijen, het sap en het zout toe.
  3. Snijd de aardappels in kleine blokjes en voeg toe. Snijd de paprika in de lengte en vervolgens ook in kleine stukjes en voeg toe. Meng het geheel goed en laat zo'n 20 minuten opstaan op laag vuur.
  4. Serveer met wat rijst en sla.
Extra
Cal: 610; v/k/e: 25g, 69g, 14g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 153 Vetten: 6 Koolhydraten: 17 Eiwitten: 4
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/spicy-chickpea-curry-met-kokosmelk/