Krokante zadencrackers
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 27
 
Krokant, knapperig en een rijke smaak. Deze zadencrackers zijn de ideale snack, de ideale dipper en vol gezonde zaden.
Wat heb je nodig
  • 185 gram volkoren meel
  • ½ tl baking soda
  • 1 el kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl Keltisch Zeezout
  • 80 gram rietsuiker molasse
  • 40-50 druppels stevia
  • 25 gram (2 el) gesmolten kokosolie (bijvoorbeeld Coconpure kokosolie (My Protein) of Kokosolie Extra Virgin (Body en Fitshop))
  • 60 ml (4 el) ongezoete amandelmelk
  • 22 gram (2 el) chia zaad
  • 16 gram (2 el) lijnzaad
  • 18 (2 el) sesamzaad (bijv. bij Ekoplaza)
Wat moet je doen
  1. Maak eerst een mix van de zaden.
  2. Meng het meel, baking soda, kaneel, gember en zout samen met de helft van de zaden.
  3. Voeg hieraan de natte ingrediënten toe en kneed tot een bal.
  4. Rol het deeg uit in een zo rechthoekig mogelijke lap. Snijd met een mes het deeg in rechthoekige crackers. Ik haalde er 27 stuks uit.
  5. Verdeel de overige zaden over het deeg (je kunt wat overhouden).
  6. Bak de crackers 20 minuten op 160ºC (hete lucht) en laat volledig afkoelen in de oven om zo knapperig mogelijk te krijgen.
Extra
Cal: 1.363; v/k/e: 52g, 172g, 31g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 50 Vetten: 2 Koolhydraten: 6 Eiwitten: 1
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/krokante-zadencrackers/