Krokante zadencrackers
Door: Monique
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 27
- 185 gram volkoren meel
- ½ tl baking soda
- 1 el kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- ½ tl Keltisch Zeezout
- 80 gram rietsuiker molasse
- 40-50 druppels stevia
- 25 gram (2 el) gesmolten kokosolie (bijvoorbeeld Coconpure kokosolie (My Protein) of Kokosolie Extra Virgin (Body en Fitshop))
- 60 ml (4 el) ongezoete amandelmelk
- 22 gram (2 el) chia zaad
- 16 gram (2 el) lijnzaad
- 18 (2 el) sesamzaad (bijv. bij Ekoplaza)
- Maak eerst een mix van de zaden.
- Meng het meel, baking soda, kaneel, gember en zout samen met de helft van de zaden.
- Voeg hieraan de natte ingrediënten toe en kneed tot een bal.
- Rol het deeg uit in een zo rechthoekig mogelijke lap. Snijd met een mes het deeg in rechthoekige crackers. Ik haalde er 27 stuks uit.
- Verdeel de overige zaden over het deeg (je kunt wat overhouden).
- Bak de crackers 20 minuten op 160ºC (hete lucht) en laat volledig afkoelen in de oven om zo knapperig mogelijk te krijgen.
Cal: 1.363; v/k/e: 52g, 172g, 31g.
Serving size: 1 Calorieën: 50 Vetten: 2 Koolhydraten: 6 Eiwitten: 1
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/krokante-zadencrackers/
3.5.3226