Pompoen cheesecake
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 9
 
Een cheesecake zonder kaas maar wel met caseïne (ook een soort kaas) en pompoen, om alvast in de stemming te komen voor Halloween.
Wat heb je nodig
Bodem
  • Zie het recept voor de crunchy protein cookies. Ik halveerde dit recept maar als je een wat dikkere bodem wilt hebben kun je exact dit recept gebruiken. Ik heb de whey isolaat crispies niet toegevoegd.
Vulling
  • 400 gram pompoenpuree
  • 30 gram Micellar Casein (bijvoorbeeld Micellar Casein (My Protein) of Micellar Casein Perfection (Body en Fitshop))
  • 20 gram (1 el) Coconut Nectar (of honing of agavesiroop)
  • ½ tl pumpkin spices
  • 6 gram (2 tl) maïzena
Wat moet je doen
  1. Maak de bodem volgens recept zoals beschreven in de link hierboven.
  2. Bedek een bakvorm van 9 x 9 cm met bakpapier en verdeel hierover de bodem (het past net dus het wordt een vrij dunne bodem!).
  3. Voeg alle ingrediënten voor de vulling samen en meng goed. Verdeel over de bodem.
  4. Bak 20-25 minuten in de oven op 175ºC. Laat afkoelen in de oven met het deurtje open voor ongeveer 10 minuten en laat dan volledig afkoelen (bij voorkeur in de koelkast).
  5. Je kunt de cheesecake voorzichtig omdraaien op een bord, het bakpapier eraf peuteren en vervolgens weer voorzichtig omdraaien op de schaal waarop je het wit presenteren. Of gewoon direct uit de ovenschaal eten, dat kan ook.
Extra
Vulling:
Cal: 351; v/k/e: 0g, 57g, 31g.

Bodem:
Cal: 384; v/k/e: 22g, 22g, 23g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 103 Vetten: 4 Koolhydraten: 10 Eiwitten: 7
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/pompoen-cheesecake/