Blueberry tofu cheesecake
Door: Monique
Prep time:
Total time:
Serves: 10
- 2 gram agar agar
- 50 ml water
- 92 gram (8 stuks) verse ontpitte dadels (ik gebruikte Lucky Excellent Dates)
- 50 gram havermoutmeel
- 70 gram havermout
- ½ tl kaneel
- ¼ tl zout
- 500 gram (1 pakje) tofu
- 60 ml (2 el) coconut nectar (of honing)
- 40 gram white chocolate/vanilla caseïne eiwitpoeder
- 20 druppels white chocolate Flavdrops (optioneel. Met de code FREUD kun je deze met 10% korting bij My Protein bestellen!)
- 225 ml citroensap
- Mix alle ingrediënten voor de bodem samen.
- Bedek een kleine springvorm met bakpapier en eventueel sprayen met non-stick spray. Doe hierin de mix en druk goed aan.
- Verwarm de agar agar in de 50 ml water zonder het aan de kook te brengen. Goed roeren en laten oplossen.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling samen.
- Giet en schep de vulling over de bodem.
- Zet in de koelkast terwijl je de swirl klaarmaakt.
- Mix de ingrediënten voor de swirl samen. Maak met een lepel strepen op de taart als een swirl.
- Laat de cheesecake minimaal één uur opstijven.
- Jup, that's it.
Zonder swirl:
Cal: 1.298; v/k/e: 42g, 108g, 108g.
Met swirl:
Cal: 1.343; v/k/e: 42g, 114g, 112g.
Serving size: 1 Calorieën: 134 Vetten: 4 Koolhydraten: 11 Eiwitten: 11
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/blueberry-tofu-cheesecake-15-food-vragen/
3.3.3077