Blueberry tofu cheesecake
Door: 
Prep time: 
Total time: 
Serves: 10
 
Easy peasy blueberry tofu cheesecake.
Wat heb je nodig
Bodem
  • 2 gram agar agar
  • 50 ml water
  • 92 gram (8 stuks) verse ontpitte dadels (ik gebruikte Lucky Excellent Dates)
  • 50 gram havermoutmeel
  • 70 gram havermout
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl zout
Cheesecake vulling
  • 500 gram (1 pakje) tofu
  • 60 ml (2 el) coconut nectar (of honing)
  • 40 gram white chocolate/vanilla caseïne eiwitpoeder
  • 20 druppels white chocolate Flavdrops (optioneel. Met de code FREUD kun je deze met 10% korting bij My Protein bestellen!)
  • 225 ml citroensap
Swirl
Wat moet je doen
Bodem
  1. Mix alle ingrediënten voor de bodem samen.
  2. Bedek een kleine springvorm met bakpapier en eventueel sprayen met non-stick spray. Doe hierin de mix en druk goed aan.
Cheesecake vulling
  1. Verwarm de agar agar in de 50 ml water zonder het aan de kook te brengen. Goed roeren en laten oplossen.
  2. Meng alle ingrediënten voor de vulling samen.
  3. Giet en schep de vulling over de bodem.
  4. Zet in de koelkast terwijl je de swirl klaarmaakt.
Swirl
  1. Mix de ingrediënten voor de swirl samen. Maak met een lepel strepen op de taart als een swirl.
  2. Laat de cheesecake minimaal één uur opstijven.
  3. Jup, that's it.
Extra
Zonder swirl:
Cal: 1.298; v/k/e: 42g, 108g, 108g.

Met swirl:
Cal: 1.343; v/k/e: 42g, 114g, 112g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 134 Vetten: 4 Koolhydraten: 11 Eiwitten: 11
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/blueberry-tofu-cheesecake-15-food-vragen/