Protein Flammkuchen met vijgensalade
Door: Monique
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
- 2 pizzabodems
- 200 gram cottage cheese (light)
- 1 el gedroogde bieslook
- Zout en peper naar smaak
- 100 gram verse spinazie
- 90 gram (1 stuk, medium) rode ui
- 100 gram champignons
- 60 gram verse spinazie
- 20 gram rucola
- 75 gram (1 stuk) verse vijg
- 80 gram komkommer
- 10 gram verse geitenkaas
- 10 gram hazelnoten
- Maal de cottage cheese, bieslook, zout en peper in een kleine keukenmachine of met een staafmixer tot een glad smeersel.
- Verdeel dit over de beide pizzabodems.
- Wel de spinazie kort in een koekenpan (even kort verhitten en roeren tot de spinaziebladeren wat slinken).
- Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes.
- Verdeel de gewelde spinazie, de uienringen en plakjes champignon over de pizza's.
- Bak de pizza 8-10 minuten in de oven op 200ºC of iets langer tot de uien ook verkleuren.
- Snijd de vijgen in partjes en vul een schaal met alle ingrediënten voor de salade.
Flammkuchen:
Cal: 455; v/k/e/vez: 8g, 34g, 61g, 6g.
Vijgensalade:
Cal: 164; v/k/e/vez: 8g, 14g, 8g, 3g.
Serving size: 1 Calorieën: 310 Vetten: 8 Koolhydraten: 24 Vezels: 5 Eiwitten: 35
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/protein-flammkuchen-met-vijgensalade/
3.5.3229