Protein Flammkuchen met vijgensalade
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Wat heb je nodig
Flammkuchen
  • 2 pizzabodems
  • 200 gram cottage cheese (light)
  • 1 el gedroogde bieslook
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram verse spinazie
  • 90 gram (1 stuk, medium) rode ui
  • 100 gram champignons
Vijgensalade
  • 60 gram verse spinazie
  • 20 gram rucola
  • 75 gram (1 stuk) verse vijg
  • 80 gram komkommer
  • 10 gram verse geitenkaas
  • 10 gram hazelnoten
Wat moet je doen
Voor de Flammkuchen
  1. Maal de cottage cheese, bieslook, zout en peper in een kleine keukenmachine of met een staafmixer tot een glad smeersel.
  2. Verdeel dit over de beide pizzabodems.
  3. Wel de spinazie kort in een koekenpan (even kort verhitten en roeren tot de spinaziebladeren wat slinken).
  4. Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes.
  5. Verdeel de gewelde spinazie, de uienringen en plakjes champignon over de pizza's.
  6. Bak de pizza 8-10 minuten in de oven op 200ºC of iets langer tot de uien ook verkleuren.
Voor de vijgensalade
  1. Snijd de vijgen in partjes en vul een schaal met alle ingrediënten voor de salade.
Extra
Flammkuchen:
Cal: 455; v/k/e/vez: 8g, 34g, 61g, 6g.

Vijgensalade:
Cal: 164; v/k/e/vez: 8g, 14g, 8g, 3g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 310 Vetten: 8 Koolhydraten: 24 Vezels: 5 Eiwitten: 35
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/protein-flammkuchen-met-vijgensalade/