Pad thai met wortelnoedels
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Wat heb je nodig
  • 285 gram (5 stuks) bospeen
  • 17 gram (1 el) tamarindepasta
  • 45 ml (3 el) heet water
  • 15 ml (1 el) sojasaus
  • 10 ml (2 tl) Thaise oester soja (of zoete sojasaus)
  • 8 gram (3 teentjes) knoflook
  • 69 gram (1 stuk) rode ui
  • 100 gram jumbo garnalen
  • 111 gram (2 stuks) ei
  • 38 gram (1 stuk) bosui/lente-ui
  • ½ tl korianderpoeder
Wat moet je doen
  1. Doe de tamarindepasta in een klein schaaltje en giet daarover het hete water.
  2. Snijd ondertussen de wortels in slierten met een dunschiller of Spirelli.
  3. Meng de aangelengde tamarindepasta met de soja- en oestersaus. Zet apart.
  4. Snijd de knoflook en ui in snippers en fruit zo'n 2 minuten in een koekenpan op middelheet vuur (sprayen met een non-stick spray of olie gebruiken).
  5. Voeg vervolgens de garnalen toe en bak zo'n 2 minuten. Schep de knoflook, ui en garnalen in een schaaltje en zet apart.
  6. Spray nogmaals met non-stick spray of gebruik wat olie en voeg de eieren toe aan de koekenpan. Maak een roerei. Schep dit in de schaal bij de garnalen.
  7. Doe vervolgens de wortelnoedels in de koekenpan. Kook deze zo'n 5 minuten waarbij je zo nu en dan de noedels husselt.
  8. Snijd ondertussen een bosui/lente-ui in kleine stukjes. Voeg deze toe en giet ook de tamarindesaus over de wortelnoedels.
  9. Laat dit geheel nog zo'n 3-4 minuten opstaan tot de wortels beetgaar zijn en strooi de koriander over het geheel.
  10. Voeg ten slotte de inhoud van de schaal met garnalen en ei toe en hussel goed door elkaar.
  11. Verdeel de pad thai over twee kommen en giet de overige saus erbij.
Extra
Cal: 487; v/k/e/vez: 14g, 91g, 45g, 13g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 244 Vetten: 7 Koolhydraten: 46 Vezels: 7 Eiwitten: 23
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/pad-thai-met-wortelnoedels/