Geroosterde zoete bloemkool
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Wat heb je nodig
  • 990 gram (1 stuk) bloemkool
  • 30 gram tamarindepasta
  • 5 ml (1 tl) citroensap
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl kaneel
  • 25 gram geraspte kaas (ik gebruikte jong belegen 30+)
  • 1 el bieslook
Wat moet je doen
  1. Maak de bloemkool schoon, verwijder de bladeren en snijd het onderste deel van de stam zodat het rechtop kan blijven staan.
  2. Meng in een schaaltje de tamarindepasta, citroensap, paprikapoeder en kaneel.
  3. Smeer de bloemkoolkop met een kwastje (of gewoon met je vingers) volledig in met de pasta.
  4. Bestrooi met de geraspte kaas en vervolgens de bieslook.
  5. Doe de bloemkool in een ovenschaal en plaats laag in de oven. Bak in de oven op 180ºC met alleen de bovengril aan, zo'n 40-50 minuten of tot de bloemkool van binnen gaar is.
Extra
Cal: 374; v/k/e/vez: 8g, 204g, 19g, 20g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 94 Vetten: 2 Koolhydraten: 51 Vezels: 5 Eiwitten: 5
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/geroosterde-zoete-bloemkool/