Spinazie-broccoli soep
Door: Monique
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
- 40 gram (1 stuk) rode ui
- 210 gram (1 stuk) prei
- 1 blokje groentebouillon
- 1,3 L water
- 550 gram broccoli
- 200 gram verse spinaziebladeren
- 30 gram tahin
- Evt. peper en zout
- Verhit een scheutje olie of gebruik een cooking spray in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
- Snijd de ui in snippers en de prei in ringen. Voeg toe aan de pan en bak zo'n 5 minuten.
- Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Je kunt ook de stam gebruiken.
- Voeg het bouillonblokje, water en de broccoli toe en laat zo'n 20 minuten opstaan.
- Voeg de spinazie toe, laat nog zo'n 5 minuten opstaan en haal dan van het fornuis.
- Pureer met een blender zodat er geen stukjes meer in je soep zitten. Meng ook de tahin erdoorheen en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Cal: 543; v/k/e/vez: 21g, 53g, 35g, 28g.
Serving size: 1 Calorieën: 136 Vetten: 5 Koolhydraten: 13 Vezels: 7 Eiwitten: 9
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/spinazie-broccoli-soep/
3.5.3208