Spinazie-broccoli soep
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 4
 
Wat heb je nodig
  • 40 gram (1 stuk) rode ui
  • 210 gram (1 stuk) prei
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1,3 L water
  • 550 gram broccoli
  • 200 gram verse spinaziebladeren
  • 30 gram tahin
  • Evt. peper en zout
Wat moet je doen
  1. Verhit een scheutje olie of gebruik een cooking spray in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  2. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen. Voeg toe aan de pan en bak zo'n 5 minuten.
  3. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Je kunt ook de stam gebruiken.
  4. Voeg het bouillonblokje, water en de broccoli toe en laat zo'n 20 minuten opstaan.
  5. Voeg de spinazie toe, laat nog zo'n 5 minuten opstaan en haal dan van het fornuis.
  6. Pureer met een blender zodat er geen stukjes meer in je soep zitten. Meng ook de tahin erdoorheen en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Extra
Cal: 543; v/k/e/vez: 21g, 53g, 35g, 28g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 136 Vetten: 5 Koolhydraten: 13 Vezels: 7 Eiwitten: 9
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/spinazie-broccoli-soep/