Pompoenpizza met courgette en rode biet
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 1
 
Wat heb je nodig
  • 450 gram pompoenpuree (gelijk aan een kleine pompoen)
  • 50 gram kokosmeel
  • 1 ei (48 gram)
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 180 gram rode biet (of zoveel als jij nodig acht)
  • 140 gram courgette (of zoveel als jij nodig acht)
  • 15 gram geitenkaas
Wat moet je doen
  1. Bekleed een taartvorm van 24 cm en spray eventueel met non-stick spray.
  2. Meng de pompoenpuree, kokosmeel, ei en voeg daaraan de paprikapoeder en zout en peper toe.
  3. Verdeel de pizzabodem over de taartvorm en druk licht aan.
  4. Bak in de oven op 180ºC voor zo'n 35 minuten. Haal vervolgens uit de oven en laat volledig afkoelen zodat de pizzabodem nog wat steviger wordt.
  5. (Eventueel kun je hier dus pesto en tomatentapenade toevoegen, check hiervoor Davien's blog met het originele recept.)
  6. Snijd de rode bieten en courgette in plakken en beleg de pizza van buiten naar binnen.
  7. Verkruimel de geitenkaas over de pizza.
  8. Verwarm opnieuw in de oven, 25 minuten op 180ºC, of tot de geitenkaas licht gesmolten is.
  9. Serveer eventueel met wat verse basilicum of peterselie.
Extra
Cal: 574; v/k/e/vez: 22g, 62g, 30g, 78g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 574 Vetten: 22 Koolhydraten: 62 Vezels: 78 Eiwitten: 30
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/pompoenpizza-met-courgette-en-rode-biet/