Pompoenpizza met courgette en rode biet
Door: Monique
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
- 450 gram pompoenpuree (gelijk aan een kleine pompoen)
- 50 gram kokosmeel
- 1 ei (48 gram)
- 1 tl paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 180 gram rode biet (of zoveel als jij nodig acht)
- 140 gram courgette (of zoveel als jij nodig acht)
- 15 gram geitenkaas
- Bekleed een taartvorm van 24 cm en spray eventueel met non-stick spray.
- Meng de pompoenpuree, kokosmeel, ei en voeg daaraan de paprikapoeder en zout en peper toe.
- Verdeel de pizzabodem over de taartvorm en druk licht aan.
- Bak in de oven op 180ºC voor zo'n 35 minuten. Haal vervolgens uit de oven en laat volledig afkoelen zodat de pizzabodem nog wat steviger wordt.
- (Eventueel kun je hier dus pesto en tomatentapenade toevoegen, check hiervoor Davien's blog met het originele recept.)
- Snijd de rode bieten en courgette in plakken en beleg de pizza van buiten naar binnen.
- Verkruimel de geitenkaas over de pizza.
- Verwarm opnieuw in de oven, 25 minuten op 180ºC, of tot de geitenkaas licht gesmolten is.
- Serveer eventueel met wat verse basilicum of peterselie.
Cal: 574; v/k/e/vez: 22g, 62g, 30g, 78g.
Serving size: 1 Calorieën: 574 Vetten: 22 Koolhydraten: 62 Vezels: 78 Eiwitten: 30
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/pompoenpizza-met-courgette-en-rode-biet/
3.5.3229