250 gram flespompoen (ongeveer ¼ maar je hebt meer nodig om goede slierten te kunnen snijden)
2 tl paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
Zout en peper naar smaak
65 gram gerookte kip
15 gram geitenkaas (1 blokje)
40 gram dadel
50 gram verse spinazie
Enkele blaadjes munt
Wat moet je doen
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees met een julienne snijder (of Spirelli) in slierten.
Doe de slierten in een schaal en voeg de specerijen, zout en peper toe. Hussel goed door elkaar.
Breng een koekenpan op middelhoge temperatuur, voeg spray of olie toe, en roerbak de pompetti in 5-10 minuten tot beetgaar.
Maak een bord op met verse spinazie, doe hierop de pompetti en maak af met gerookte kip in plakjes gesneden (eventueel ook nog even opwarmen in de koekenpan), verkruimelde geitenkaas en in stukjes gesneden dadel. Garneer met wat verse munt.