High protein angel food cake
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 10
 
Wat heb je nodig
  • 12 eieren (alleen eiwitten nodig)
  • 45 gram kokosmeel (ik gebruikte deze <Pure Kokosmeel)
  • 56 gram (2 scoops) whey (ik gebruikte strawberry-banana) (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop))
  • 1½ tl cream of tartar (als je dit niet hebt is dit geen ramp maar het zorgt ervoor dat de eiwitten wat steviger blijven wanneer deze zijn opgeklopt)
  • 1 el vanille extract
  • 1½ tl citroensap
Wat moet je doen
  1. Scheid de eieren en doe de eiwitten in een schone, vetvrije (!) schaal (eigeel heb je niet nodig). Zorg dat er geen eigeel bij je eiwit zit. Laat een halfuurtje op kamertemperatuur komen.
  2. Haal de kokosmeel en whey enkele malen door een zeef zodat er geen klonten in zitten.
  3. Voeg cream of tartar toe aan de eiwitten en klop op tot zachte pieken ontstaan (klop de eiwitten NIET helemaal op tot ze stijf zijn, dan is het lastiger om de droge ingrediënten erdoor te mengen).
  4. Op het laatste moment voeg je de vanille extract en citroensap toe; meng net lang genoeg dat het goed verdeeld is.
  5. Schep eenderde deel van de droge ingrediënten toe en vouw voorzichtig in het opgeklopte eiwit met een spatel.
  6. Herhaal dit proces met het overige meel, doe het steeds in niet te grote stappen zodat je het voorzichtig erdoorheen kunt spatelen.
  7. Spray een Bundtpan (of, als je die hebt: een tube pan) met non-stick spray (geen olie, ik gebruik een soort PAM-spray). Schep hierin het beslag.
  8. Bak 25-30 minuten in de oven op 175ºC of tot een saté-prikker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.
Extra
Cal: 592; v/k/e/vez: 11g, 15g, 100g, 19g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 59 Vetten: 1 Koolhydraten: 2 Vezels: 2 Eiwitten: 10
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/high-protein-angel-food-cake/