Rijstpannetje met vegetarisch filetlapje
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 2
 
Wat heb je nodig
  • 100 gram (droge) rijst
  • 400 gram champignon
  • 1 prei (ong. 110 gram)
  • 420 gram (uitlekgewicht) erwtjes en worteltjes
  • 2 tl pesto
  • 2 vegetarische filetlapjes (van Vivera)
Wat moet je doen
  1. Kook de rijst volgens instructies op de verpakking.
  2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Maak de groenten schoon. Snijd de champignons in vieren en de prei in schijfjes. Laat de erwtjes en worteltjes uitlekken
  4. Bak de prei ongeveer 5-10 minuten in de koekenpan tot grotendeels bruin en voeg dan de champignons toe.
  5. Voeg, wanneer ook de champignons gebakken zijn, de erwtjes en worteltjes toe.
  6. Voeg dan ook de pesto toe. Roer deze er goed doorheen.
  7. Giet de rijst af wanneer deze klaar is en schep ook door de groenten.
  8. Bak de filetlapjes kort in een koekenpan (eventueel dezelfde koekenpan die je gebruikte voor het rijstpannetje), volgens instructies op de verpakking.
  9. Schep alles in een kom en serveer de filetlapjes erbij. Eet smakelijk!
Extra
Totale recept:
Kcal: 911; v/k/e/vez: 39g, 121g, 54g, 9g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 455.5 Vetten: 19.5 Koolhydraten: 60.5 Vezels: 4.5 Eiwitten: 27
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/rijstpannetje-met-vegetarisch-filetlapje/