Zet alvast een springvorm (18 cm) klaar met bakpapier op de bodem. Ik heb dit zelf niet gedaan maar het kan handig zijn om de springvorm in te sprayen met non-stickspray.
Maal de havermout fijn en meng met de overige ingrediënten voor de bodem.
Kneed tot een geheel, verdeel over de bodem van je springvorm en druk aan met een lepel of je vingers.
Zet de springvorm even in de koelkast om op te stijven (ongeveer een halfuurtje).
Voor de cheesecake
Verwarm de oven tot 160ºC.
Klop ondertussen de cream cheese tot een glad geheel.
Voeg de overige ingrediënten (behalve de verse aardbeien) toe en meng goed.
Giet de inhoud over de bodem in de springvorm.
Bak 60-70 minuten in de oven op het midden/lage rekje. Ik heb na 30 minuten een stuk zilverfolie over mijn cheesecake gedaan om te voorkomen dat deze nog donkerder zou worden. Je wilt het liefst een lichtbruine laag bovenop (alsof het een beetje gekarameliseerd is).
Laat buiten de oven afkoelen; het wordt dan nog wat steviger.
Snijd de aardbeien in stukjes en bedek hiermee de cheesecake.
Smakelijk!
Extra
Totale cheesecake (zonder aardbeien): Kcal: 1.763; v/k/e: 82g, 152g, 95g.