Bar ♡ Snickers protein bar
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 12
 
Wat heb je nodig
Vulling
Karamellaag
  • 163 gram (17 stuks) Iraanse of Medjool dadels
  • 25 ml water
  • 20 gram pinda's
Chocoladelaag
Wat moet je doen
Vulling
  1. Mix de kokosmeel, caseïne, het cacao poeder en zeezout met een klopper.
  2. Voeg hieraan de pindakaas en Flavdrops toe en mix tot een korrelig geheel.
  3. Giet vervolgens de amandelmelk erbij en kneed tot een bal. Mocht het te droog zijn, voeg wat extra melk toe, als het te nat is kan je wat extra caseïne eraan toevoegen.
  4. Neem een ovenschaal of andere rechthoekige bak om het beslag in te doen, vorm tot een rechthoekig geheel en druk aan (ik gebruikte bij gebrek aan iets anders een broodbeleg bakje en deze was ongeveer 16 x 13 cm).
  5. Zet ongeveer een uur (of langer) in de koelkast om op te stijven.
Karamellaag
  1. Maak ondertussen de karamellaag door de dadels en het water tot een pasta te malen.
  2. Maal de pinda's kort, in grove stukken.
  3. Verdeel deze pasta over het beslag en strooi hierover de pinda's.
  4. Laat opnieuw een tijdje opstijven in de koelkast (een uur) en snijd vervolgens in gelijke stukken, zo'n 12.
Chocoladelaag
  1. Smelt de chocolade en kokosolie au bain marie (in een schaaltje boven een pan met een laagje kokend water).
  2. Giet met een lepel de gesmolten chocolade over de repen zodat ze volledig bedekt zijn.
  3. Zet de repen op een schaaltje of (snijd)plankje in de koelkast om te laten stollen.
  4. Mogelijk moet je ze daarna met een dun mes los maken, maar dan zijn ze helemaal klaar om gegeten te worden!
Extra
Totale recept:
Kcal: 2.719; v/k/e/vez: 188g, 104g, 128g, 66g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 227 Vetten: 16 Koolhydraten: 9 Vezels: 6 Eiwitten: 11
Recipe by Freud and Fries at https://freudandfries.nl/bar-%e2%99%a1-snickers-protein-bar/