Zoet brood ♡ Vegan bananabread
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 14
 
Bananenbrood is eenvoudig te maken en ideaal om mee te nemen naar werk of als ontbijt on-the-go. Door eieren te vervangen door lijnzaad heb je een heerlijk veganistische optie.
Wat heb je nodig
Topping
  • 1 banaan
  • Een handje pompoenpitten
Wat moet je doen
  1. Verwarm je oven tot 150ºC en zet alvast een groot (ingevet/non-sticking spray) cakevorm klaar.
  2. Maak de appels schoon, snijd in vieren, verwijder het kroontje en verwarm ongeveer 2-3 minuten in de magnetron.
  3. Doe de bananen en opgewarmde appels in een grote schaal en pureer met een staafmixer.
  4. Voeg vervolg het lijnzaad en de melk toe, alsook het zout, en mix tot een dik beslag.
  5. Doe nu het havermeel en het bakpoeder erbij en roer goed door.
  6. Giet het bananabread beslag in je cakevorm.
  7. Snijd een banaan in de lengte doormidden en plaats op het beslag. Strooi wat pompoenpitten erover als topping.
  8. Bak 60 minuten in de oven. De binnenkant van je bananenbrood hoort stevig maar zompig te zijn.
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/zoet-brood-%e2%99%a1-vegan-bananabread/