Hartig ♡ Honing-mosterd dressing

Honing-mosterd dressing | Freud and Fries

 

Vorige week ging ik met mama naar de opticien. We gaan nog altijd samen omdat ik mijn ogen niet logischerwijs in Nijmegen (waar ik woon) laat controleren, maar daarvoor speciaal naar Uden ga, waar ik al heel mijn lenzenleven kom. Gek, zou je denken, en inderdaad, ik heb daar geen hele goede reden voor, buiten dat ik eenmalig mijn lenzen heb laten controleren en bestellen bij een andere opticien en de kwaliteit flink is tegengevallen.

Het vergt dus wat tijd en planning om mijn lenzen opnieuw te laten opmeten en controleren, maar in ieder geval krijg ik daarvoor een fijne middag met mijn moeder voor terug. Nadat mijn tas weer is volgeladen met vloeistof en de bestelling voor nieuwe lenzen is geplaatst, gaan mam en ik nog lunchen in het dorp en vervolgens stappen we samen in de auto terug naar het station. Op de achterbank staan twee tassen op mij te wachten: één met herstelde kleding (want daar zijn moeders voor, toch?) en één met verse groenten uit eigen tuin.

“Ik heb ook wat rucola erbij gedaan.”

Even aarzel ik. Moet ik dit nu wel zeggen?

Honing-mosterd dressing | Freud and Fries

“Vinden jullie die rucola nou lekker? Ik vind hem eigenlijk een beetje te sterk.”

Eerlijk gezegd gooi ik op een gegeven moment dat bakje rucola altijd weg (maar dat zeg ik er maar even niet bij). Ik probeer om de zoveel tijd een paar blaadjes, maar het blijft altijd hetzelfde probleem: te sterk, te pittig, te aanwezig. Ik krijg het niet gehandeld.

“Pap doet er meestal wat honing-mosterd dressing bij, dan vindt hij het wel smaken. Ik vind het gewoon wel lekker zo.”

Oh, honing-mosterd dressing, dat is misschien een idee. Moet niet heel moeilijk te maken zijn, wel?

Inderdaad, het maken van honing-mosterd dressing blijkt enorm eenvoudig. Het is niet meer dan de naam al zegt: honing en mosterd en nog wat extra’s welke het tot een dressing maken. Je hebt het in no time op tafel staan en jup, het maakt rucola vele malen lekkerder, zodat ik het niet langer hoef weg te gooien.

Hartig ♡ Honing-mosterd dressing
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 1
In een handomdraai gemaakt en met slechts vijf ingrediënten. De perfecte dressing voor salade maar ook om je sandwich wat op te leuken.
Wat heb je nodig
  • 2 el Dijon mosterd
  • 1 el honing
  • 4 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Beetje zout
Wat moet je doen
  1. Doe alle ingrediënten in een schaaltje en roer goed tot het geheel gemengd is.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


En nog een saustip…

Satésaus

Satésaus light | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: