Dat ik gek ben op frietjes hoeft geen geheim te zijn. Immers, waarom is mijn blog anders Freud and FRIES genoemd? Maar als we dan toch eerlijk gaan zijn: ik vind de keuze tussen frietjes en Italiaans eten nog steeds een lastige. Vooral pizza’s kunnen mijn hart doen smelten. Kaas en dan die heerlijk geurende kruiden…
Why not the best of both worlds?
Ik hulde mijn zelfgesneden frietjes (pompoen en courgette deze keer, ook nog eens mijn twee meest favoriete groenten als je me geloven wilt) in een windvlaag van kruiden en strooikaas en liet ze daarna goudbruin bakken in de oven.
Lekker bij een salade of gedoopt in een beetje geitenkaas. Of mayonaise, iemand?
Verwarm de oven tot 200ºC. Plaats tijdens het opwarmen de pompoen in de oven zodat deze wat zachter kan worden en dadelijk makkelijker te snijden is.
Snijd de courgette in dikke stengels (ik sneed de bolle kanten eraf om de frieten rechthoekig te krijgen).
Snijd ook de (opgewarmde en zachter geworden) pompoen in schijven.
Gooi de gesneden groenten in (meerdere) grote schalen, spray met PAM of giet er wat olijfolie over en hussel.
Strooi vervolgens hierover de parmezaanse kaas en kruiden. Ik heb geen hoeveelheden aangegeven omdat je dit het beste zelf kunt beslissen.
Bekleed ovenroosters met bakpapier en verdeel hierover de frieten.
Bak steeds 35 minuten op 200ºC (eventueel in meerdere porties).
Extra
Geen macro's deze keer omdat het volledig afhangt van de hoeveelheden die je gebruikt. Ik heb hier twee porties van gemaakt omdat het groentefrietjes zijn en je daar best een flinke portie van mag, maar delen is natuurlijk ook fijn!
3.5.3226
VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: