Voor iemand met een foodblog is het eigenlijk bijna een schande om te zeggen, maar ik ben niet per se een keukenprinses. Het is me niet van huis uit meegegeven: de enige momenten dat er écht uitgebreid aandacht werd besteed aan het eten was vlak voor kerst, wanneer allerlei receptjes uit boeken en later van internet werden geplukt (sorry mama). Op andere dagen was het gewoon de gebruikelijke aardappel, één soort vlees, één soort groente combi. En soms dan met rijst, soms met pasta. Af en toe aardappelpuree uit een pakje (wat, honestly, nog mijn favoriet was ook) en dan weer bami, ook uit een bakje (dat vond ik dan wel weer vreselijk vies).
De meeste dagen dat ik mijn avondeten klaarmaak, vooral de laatste tijd, doe ik weinig spectaculairs. Nu hoef je natuurlijk niet elke avond hoogstaande maaltjes in elkaar te flatsen, zeker niet – en dat ben ik ook echt niet van plan als ik daarvoor anderhalf uur in de sportschool heb lopen zweten – maar iets meer dan aardappeltjes, een stukje kip en broccoli uit de Airfryer mag ook wel weer.
Zo marineer ik eigenlijk mijn vlees nooit. Ik gooi er hoogstens naderhand een beetje saus overheen. Ja, I know, don’t even get started. Ik heb er inmiddels verandering in gebracht. Misschien is het ook een idee om vóór ik naar de gym ga alvast mijn vlees klaar te zetten; doet iemand ook zoiets?
Deze mosterdkip is ontstaan doordat ik op zoek was naar wat meer buitenlandse receptjes, zoals uit de Indonesische keuken. Jullie gaan in ieder geval de komende tijd wat meer avondmaaltijden voorbij zien komen!
Dit recept is geïnspireerd door en gebaseerd op het recept van Hare Maristeit: Ajam Mosterd.
Marineer de kipfilet met ketjap en laat zo'n 30 minuutjes intrekken.
Snijd ondertussen de knoflook, het uitje en sjalotje in snippers.
Zet een koekenpan op en breng alvast op temperatuur (hoog). Spray met non-stick spray (bijv. PAM) of giet er een scheutje olijfolie in.
Voeg knoflook, ui en sjalot toe en bak tot bruin.
Snijd de kip in reepjes of kleine plakjes.
Doe vervolgens de gemarineerde kip erbij in de pan en bak tot goudbruin.
Om hier vervolgens een sausje van/bij te maken, voeg je de citroensap en het water toe. Om wat meer saus te creëren kan je wat meer water toevoegen, anders voeg je slechts 40 ml toe.
Laat nog even opstaan, zo'n 5-10 minuutjes. Serveer direct of laat nog een nachtje trekken.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: