Lunch ♡ Avocado zoete aardappel toast

Lunch ♡ Avocado zoete aardappel toast | Freud and Fries

Op de derde zondag van september namen mijn broertje en ik mijn ouders mee voor ons jaarlijkse Moederdag-uitje.

❝Monique, hanteer jij soms je persoonlijke kalender? Moederdag is in mei, toch?

Dat klopt, beste oplettende lezer. Ook wij vieren Moederdag in mei (al moet ik eerlijk bekennen dat het over de jaren niet vaak meer op de tweede zondag wordt gevierd). Alleen zat ik in mei 2018 in Vietnam, in juni in Portugal en hadden mijn ouders deze zomer een behoorlijk bezette weekendagenda (allemaal barbecues en feestjes waarvoor ik nooit uitgenodigd word). Dus het duurde even voordat we onze agenda’s op elkaar af hadden gestemd en een datum geprikt.

https://www.instagram.com/p/Bn0HdYsHF7n/?taken-by=freudandfries

Dus wandelden mijn ouders met rommelende maag en de (enige) wetenschap dat zij “niet te veel moesten eten van tevoren” door Nijmegen, tot mijn broertje en ik (of vooral ik) de Yoghurt Barn indraaide. Daar kregen we een uitgebreide en heerlijke brunch voorgeschoteld (hoewel ze eerst nog bijna een high tea neerzetten). We genoten van verschillende yoghurtjes, croissantjes, vers fruit en frisse sapjes, en besmeerde broodjes. De avocado toast, míjn favoriet, was niet erg geliefd bij mijn familieleden. Er miste wat.

Smaak.

Avocado op toast is, wanneer je er niet veel mee doet, eigenlijk maar flauw. Zelfs ik miste het beetje peper of iets anders om de snee brood op te peppen. Eigenlijk word ik – hoe erg ik er ook naar crave – steeds weer teleurgesteld. Zoals die keer op Koh Tao, Thailand, toen out of avocados waren dus ik alleen een ei op toast kreeg.

Dus besloot ik deze keer zelf maar aan de slag te gaan. Ik koos ook niet voor toast, maar voor een zoete tegenhanger – namelijk de zoete aardappel – en ik pepte het geheel wat op met cayennepeper. Ook gebruikte ik geen yoghurtsmeersel, maar mijn persoonlijke favoriet: cottage cheese met een beetje geitenkaas. Dít is voor mij nou comfort food.

 

Lunch ♡ Avocado zoete aardappel toast | Freud and Fries


Lunch ♡ Avocado zoete aardappel toast
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
De klassieke avocado toast kennen we nu wel. Maar wil je eens wat anders dan brood, dan is zoete aardappel toast een goed en gezond alternatief.
Wat heb je nodig
 • 1 zoete aardappel
 • 1 avocado
 • 100 gram cottage cheese
 • 1 schijfje geitenkaas
 • Peper en zout
 • Cayennepeper
Wat moet je doen
 1. Maak de zoete aardappel schoon en snijd in de lengte in dunne plekken van 1 à 2 cm.
 2. Airfryer: doe de zoete aardappelschijven in de Airfryer op 200ºC, ongeveer 12 minuten per keer. Oven: doe de zoete aardappelschijven in de oven bij een temperatuur van 180ºC voor ongeveer 25-30 minuten.
 3. Lepel ondertussen de avocado uit en schep in een schaaltje.
 4. Prak de avocado fijn met een vork en breng op smaak met zout en peper.
 5. Laat de zoete aardappelschijven afkoelen en schep vervolgens op elke plak een flinke lepel cottage cheese, geprakte avocado en verkruimel er wat geitenkaas overheen.
 6. Maak af met een snufje cayennepeper of eventueel nog wat extra peper.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Zoete aardappel inspiratie…

Zoete aardappeltoast met banaan en pindakaas

Zoete aardappeltoast | Freud and Fries

Zoete aardappel, kip en groenten

Zoete aardappel, kip en groenten | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: