Het zal voor de meesten van jullie vast geen eye-opener zijn, maar…
❝Mocht je onder dezelfde steen geleefd hebben als ik…
…lees dan even verder.
Proats, dat zijn de nieuwe (of oude, ligt eraan hoe lang je al onder die steen lag), oats. Proats staat voor protein + oats, ofwel: eiwitpoeder toegevoegd aan havermout. We kenden de zoats al en misschien heb je wel eens mijn andere groente-havermoutjes gezien (en geprobeerd).
Mijn groente-havermoutjes maakte ik graag maar proats zag ik nooit zo zitten. Ik had het wel eens gemaakt maar ik bleef altijd klontjes in mijn havermout houden. Geen idee wat ik verkeerd deed. Tot ik besefte dat het misschien een beter idee is het eiwitpoeder pas na het opwarmen erdoorheen te roeren… en een liefde voor deze zoete havermoutpap was geboren!
Mocht jij tegen hetzelfde probleem aanlopen, here is the solution.
Toppings naar keuze (ik gebruikte frambozen en cacao nibs)
Wat moet je doen
Voeg het water bij de havervlokken in een grote kom.
Verwarm de havermout 2 minuten in de magnetron.
Prak ondertussen de banaan tot een papje.
De havermout is klaar wanneer het papperig is, dus wanneer er geen water meer (los) bij zit.
Schep dan het eiwitpoeder erdoorheen en meng goed.
Roer ook de geprakte banaan erdoor.
Schep over in een schone schaal (of, als je er toch geen foto van hoeft te maken, gewoon lekker in je kom laten) en voeg optionele toppings (zoals frambozen of cacao nibs, maar maak het zo gek als je wilt) toe.
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Havermout wordt wel echt veeeeel lekkerder als je het 5 tot 10 (of langer!) minuten kookt. Smaakverschil is echt merkbaar!
Dank je, Karin, goede tip!