Snack ♡ Hartige en zoete lunchboxjes

Snack ♡ Hartige en zoete lunchboxjes | Freud and Fries

Oké. I know, I know. Het is inmiddels al half september en dan kom ik nú met mijn back to school/work inspiratie aanzetten. Beetje laat, Monique.

Maar nee, wacht. Hear me out. Want, ik weet niet wat jij, maar ík moest best weer even wennen aan de nieuwe oude routine. Van opstaan-wanneer-ik-wil (lees: wanneer de katten honger krijgen horen dat ik wakker ben) naar opstaan midden in een droom om vijf uur. Ik klaag niet – ik ben best een ochtendmens – maar het is wel even inkomen hoor. Iedere werkdag weer de trein in – en gelukkig heb ik maar drie werkdagen momenteel – en naar het midden des lands, het kostte wel even tijd om te wennen. En ik kan me zo voorstellen dat ik niet de enige ben die weer in het oude ritme moest komen.

Dus het was met een goed doordachte reden dat ik pas nu kom aanzetten met deze lunchbox inspiratie. Nu we de eerste paar weken achter de rug hebben en we weer in ons oude patroon zitten, wordt het tijd to shake things up a bit.

Want, ik snap je maar al te goed. Je wilt niet elke dag weer die boterham met boter en kaas. Je wilt niet elke dag een cracker besmeerd met Milner 30+. Je wilt iets nieuws en spannends en je wilt dat je collega’s uitroepen: “oh, wat heb jij voor iets lekkers!” Ja, ik wist het wel.

Snack ♡ Hartige en zoete lunchboxjes | Freud and Fries

Dus leg die boterhammen maar weer terug in de vriezer, die bewaar je voor het ontbijt met je schoonouders. Het is tijd voor fleur en kleur. Om te beginnen natuurlijk deze lunchboxjes die ik bij de HEMA, waar je (lees: ik) mij al helemaal blij mee maakt. Het leuke is bovendien dat je je collega’s natuurlijk verwachen dat je “ice cream” en “sushiiii” hebt meegenomen, maar het vervolgens een zelfgemaakte dip met tortilla chips blijkt te zijn. Niets mis mee, overigens, helemaal niets mis mee.

Sterker nog, dat is nu iets wat mij helemaal gelukkig maakt. Ik ben niet van de boterhammen – dat zei ik al -, en dat is vooral omdat ze zo verdwenen zijn. Hap, slik, weg. Doe mij maar een hoop groentes en chippies die ik in mijn zelfgemaakte dippies kan stoppen en waar ik dan in ieder geval een kwartiertje zoet ben.

Snack ♡ Hartige en zoete lunchboxjes | Freud and Fries

Waar je me ook blij mee kan maken is een enorme salade. Ik eet het stiekem toch te weinig, want het voelt altijd als veel werk. Maar als ik mezelf dan eenmaal toch over de drempel trek, blijkt het reuze mee te vallen. Deze voedzame en gevarieerde rainbow mason jar schud je zo op een bord en maak je bij voorkeur af met een zelfgemaakt sausje. Wat zou jij eroverheen doen?

Snack ♡ Hartige en zoete lunchboxjes
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
De vakantie is weer voorbij, dus de lunchboxjes worden gevuld. De een neemt een boterham, de ander is op zoek naar iets originelers. Met deze lunchboxjes en rainbow mason jar kom je in ieder geval goed voor de dag.
Wat heb je nodig
Guacamole
 • 1 avocado
 • 1 teentje knoflook
 • 2 tl citroensap
 • Snuf Keltisch Zeezout
 • 2-3 snoeptomaatjes
Hummus
Tortilla chips/groentedippers
 • 1 tortilla wrap
 • Worteltjes
 • Komkommer
Bananensushi
Rainbow mason jar (hoeveelheden afhankelijk van jar)
 • 1 roze ui
 • 1 puntpaprika
 • 6-7 wortels
 • 100 gram maïs
 • 100 gram gekookte kikkererwten
 • ⅓ komkommer
 • 2 handjes verse spinaziebladeren
Wat moet je doen
Guacamole
 1. Open de avocado door met een mes rondom in de lengte rondom de pit te snijden. Lepel de avocado uit.
 2. Snijd de knoflook en tomaatjes in kleine stukjes.
 3. Doe de knoflook, zout en citroensap bij de avocado en prak fijn. Voeg vervolgens ook de tomaatjes toe.
Hummus
 1. Zie link hierboven (bij ingrediënten) voor het recept.
Tortilla chips
 1. Snijd de tortilla in acht driehoekjes (of eventueel kleiner).
 2. Bak 10-15 minuten in de oven op 200ºC of 5-10 min in de Airfryer op 200ºC.
 3. Maak de komkommer en worteltjes schoon en snijd in hapklare grootte.
Bananensushi
 1. Snijd de banaan in dikke plakken.
 2. Besmeer elke plak banaan aan de rand met een dunne laag pindakaas.
 3. Rol de rand van de banaan door de discodip tot volledig bedekt.
 4. Laat even stevig worden in de koelkast.
Rainbow mason jar
 1. Versnipper de ui en snijd de puntpaprika, wortels en komkommer in stukjes.
 2. Doe de verschillende ingrediënten in de mason jar tot volledig gevuld.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


En hier een diptip…

Yoghurt-pindakaas dip

Of andere lunchideeën…

Bananenbrood

Avocado brownies

Easy peasy eierwrap

Easy peasy eierwrap | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: