Travel Hotspots ♡ Ayutthaya

Travel ♡ Ayutthaya- Fietsen op de snelweg en nachttrein

Mijn verblijf in Ayutthaya was van korte duur, dus erg veel kan ik niet zeggen over hotspots. Maar “niet erg veel” betekent in ieder geval dat er wel íets over te zeggen valt. In de paar uurtjes dat ik in deze oude stad heb rondgelopen (of eigenlijk vooral gefietst) heb ik toch het een en ander kunnen zien en doen.

Ayutthaya, of eigenlijk Phra Nakhon Si Ayutthaya, werd vernoemd naar de Indische stad Ayodhya waar Ramachandra werd geboren, die volgens de hindoeïstische epos Ramayana de oudste zoon en troonopvolger zou zijn van de koning van Ayodhya. De stad ligt ongeveer 60 kilometer van Bangkok en de treinverbinding tussen de twee steden is prima te doen (slechts 20 baht, wat zo’n 50 cent is) en treinen vertrekken regelmatig.

In Ayutthaya vind je enorm veel tempels, vooral ook veel oude tempels, en in feite wonen de inwoners gewoon tussen allerlei ruïnes. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

#FOOD

Coffee Old City (€)

Travel ♡ Ayutthaya- Fietsen op de snelweg en nachttrein

Een leuk tentje aan de rand van Rama Public Park. Je hebt er uitzicht op de ruïnes van Maha That. Ik heb hier een lekkere curry gegeten en vooral even gechilld en mijn telefoon opgeladen.

#TODO

Fiets huren (€)

Travel ♡ Ayutthaya- Fietsen op de snelweg en nachttrein

Tenzij je jezelf graag wilt laten rondrijden door een tuktuk, is een fiets huren de beste keuze als je wat wilt zien in Ayutthaya. De afstanden tussen de tempels zijn wat groter en wat er tussen ligt is niet zo heel bijzonder om langs te lopen. Ik huurde zelf een fiets bij Il Treno, (uiteraard) vlakbij het treinstation, maar je kan blijkbaar ook een taxiboot pakken die je naar de oude stad brengt. Zelf heb ik wel vijf minuten lang naar de brug staan kijken die me van de stationkant naar de oude stad zou “brengen”, want het leek alsof ik met mijn fietsje een snelweg op zou moeten gaan. Geen echt fietspad te bekennen. Toch is dat blijkbaar wel de bedoeling en na mijn eerste “oh myyyy, ga ik dit echt doen?!” raakte ik gewend aan het verkeer (waar je overigens echt geen last van hebt), het links rijden en bleek er toch een soort van fietspad slash vluchtstrook te zijn waar ik me enigszins veilig op voelde.

De fietsen zijn wat gamel maar rijden prima, je hebt een mandje voorop waarin je je rugzak kunt stoppen (wel even de hendels om het stuur doen zodat je tas niet zomaar meegenomen kan worden) en je krijgt een hangslotje mee zodat je je fiets steeds vast kan leggen.

Tempels

Travel ♡ Ayutthaya- Fietsen op de snelweg en nachttrein

Ayutthaya staat vol met tempels en met de fiets kan je ze makkelijk in zo’n twee of drie dagen bezoeken. Als je echter een middagje verblijft, zoals ik, moet je keuzes maken. Zelf heb ik niet heel veel tempels bezocht – op een gegeven moment gaan alle tempels op elkaar lijken – maar eentje die je zeker bezocht wilt hebben is de Wat Chai Watthanaram. Het ligt net even buiten het centrum van Ayutthaya, dus je moet even een tochtje maken (met de fiets), maar het is echt een prachtig gezicht, deze oude tempel.

#VIEW

Rama Public Park

Travel ♡ Ayutthaya- Fietsen op de snelweg en nachttrein

Een mooi en rustig park in het hartje van Ayutthaya met verschillende plassen en stromen water. Na het bezoeken van wat tempels loop of fiets je hier rustig doorheen en kan je genieten van de natuur. Daarna breng je een bezoekje aan Coffee Old City en is je dag compleet.

MEER REISVERSLAGEN OF JUIST OP ZOEK NAAR RECEPTEN EN FITNESS? VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *