Travel Hotspots ♡ Chiang Mai

Chiang Mai | Freud and Fries

Na Bangkok was Chiang Mai een hele verlichting. Ik zou er maar enkele nachten blijven en dan doorreizen naar Pai, maar uiteindelijk skipte ik Pai en bleef ik langer in deze mooie, rustige stad. Wat zijn de hoogtepunten en (food) hotspots van Chiang Mai?

#FOOD

Fried Egg Red Curry (naast Le Bistrot) (€)

Travel ♡ Chiang Mai- Where I fell in love

Anders kan ik het niet omschrijven, want ik kan de naam van deze plek niet ontdekken. Dat is natuurlijk het nadeel met al die kleine foodstands in Thailand – meestal is er geen naam aan verbonden. De beste manier om deze plek te vinden, is om simpelweg in Brickhouse Hostel te verblijven, want dan vind je dit om de hoek. Maar zo niet: als je vanaf Loi Kroh Road naar Kampangdin Road loopt, zie je net voorbij restaurant Le Bistrot aan de linkerkant van de weg een klein restaurantje waar een Thaise mama staat te koken. Daar moet je zijn voor je ontbijt, het liefst de Fried Egg Red Curry dus.

Ugo Restaurant & Thai Craft Beer Bar (€€)

Travel ♡ Chiang Mai | Freud and Fries

Bij Ugo kan je de beste bier van Thailand halen. En dat voor een redelijke prijs. Dat schijnt. Maar mocht je voor een lekkere khao soi willen gaan (wat ik deed), dan mag je hier ook zijn. Ugo is wat duurder dan de foodstands (uiteraard), maar een leuke en vooral ook gezellige plek om samen te lunchen of dineren. En als je wilt met daarbij een biertje dus.

Catmosphere Cat Café (€€)

Travel ♡ Chiang Mai- Great Kitchen Thai Cooking School | Freud and Fries

Het is even lopen (oké, grapje, neem vooral lekker een scooter of songthaew en wees niet zo koppig als ik ben) want het ligt wat buiten de oude stad, maar zeer leuk als je gek bent op katten. Ze zijn erg zorgzaam voor wat betreft hun katten, dus je krijgt sloffen, moet je handen goed wassen en mag niet zomaar naar binnen lopen, maar je kan wel je tijd doorbrengen tussen de poezen en katers.

Pulcinella Da Stefano (€€)

Travel ♡ Chiang Mai: Ziplining en dansen met de Fransen | Freud and Fries

Als je in Thailand bent, ga je geen pizza eten. Dat was mijn eerste gedachte. Maar toen de hosteleigenaar van Brickhouse me uitnodigde voor een pizza night, zei ik tóch geen nee. En dat was maar goed ook, want wat heb ik heerlijk gegeten die avond. Een echt goede pizza door een echte Italiaan gecombineerd met een spaghetti alla carbonara.

Vegan Heaven

Ik ben twee keer bij Vegan Heaven geweest. De ene keer voor een geweldige vegan pompoen curry, de andere keer haalde ik er een burger (jup, en die zijn goed hier!) – geen foto van helaas want dat was ik die ene bewuste avond. Ook hebben ze vegan kokosijs (YAY). Voor wie niet per se veganistisch wil eten, maar wel voor vegetarisch voedsel wil gaan, kan nog altijd naar hun andere vestiging – Taste From Heaven – gaan, wat iets verderop in de oude stad ligt.

#SLEEP

Brickhouse Hostel (€)

Ik had tijdens mijn verblijf in Chiang Mai van hostel kunnen wisselen. Ik had een ander hostel kunnen zoeken, misschien eentje wat meer in de oude stad zelf, zoals anderen deden. Maar ik deed het niet. En waarom?

Omdat ik Brickhouse Hostel echt een geweldige plek vind. Niet alleen zijn de slaapkamers opgeruimd, de toiletten en douches schoon, ruikt het er niet vreemd (zoals wel in sommige andere hostels, ontdekte ik later), zijn er verschillende algemene ruimtes om nieuwe mensen te leren kennen, is er een verlicht zwembad, een bar en een ontbijtruimte, maar ook zit er een klein tripbureautje in het hostel zodat je leuke tours kunnen laten regelen. Ik kwam in low season, zodat het behoorlijk rustig was, maar zelfs toen was er iets te doen. De eigenaar, Adam, is enorm aardig en behulpzaam en gaat graag een avondje uit met zijn gasten of geeft tips over gave plekken om bijvoorbeeld te biken. Ik heb het hier erg naar mijn zin gehad, zou deze plek ook zeker aanraden en heb veel leuke uitjes gehad (zie ook hieronder).

#TODO

Ziplining (Eagle Track)

Hoewel ik de baan achteraf maar kort vond (alhoewel mijn adrenaline hoog zat en het dus misschien ook niet te lang moest duren), was het een hele toffe tocht. Ik deed de zilveren route met 20 platformen, 2 keer abseilen, verschillende bruggen en ladders en 9 keer ziplinen. Een ervaring die ik niet graag had willen overslaan. Op het eind mag je lunchen en krijg je een T-shirt mee.

Tempels

Doi Suthep | Freud and Fries

Als je je eerste dagen al in Bangkok hebt gespendeerd, heb je waarschijnlijk inmiddels al genoeg tempels gezien. Je kent ze nu wel, dus erg indrukwekkend zijn ze mogelijk niet meer. Toch wil ik nog een paar tempels uitlichten, die je zeker gezien moet hebben.

Ten eerste de 2, welke in het centrum van de oude stad ligt. Gebouwd in 1297 en de eerste tempel in Chiang Mai, bevindt het bouwwerk zich in een tuin met struiken in de vorm van olifantjes.

Ten tweede de Wat Sri Suphan, ofwel de zilveren tempel, die iets ten zuiden van de muren van de oude stad ligt. Even wat anders dan de tempels die je tot nu toe hebt gezien, want deze is gemaakt van zilver (maar voornamelijk aluminium). De trap is prachtig blauw en daar kon ik mijn ogen werkelijk niet van afhouden. Maar wat de tempel misschien nog aantrekkelijker maakt is dat er enkel toegang is voor mannen, zodat ik hem nooit van binnen heb mogen zien.

Ten slotte heb je nog Doi Suthep, welke een prachtig uitzicht geeft over Chiang Mai. Maar eigenlijk hoop ik dat je ook gewoon de Monk’s Trail gaat nemen en die andere enorm mooie tempel ziet, die gewoon zo in de natuur ligt: Wat Sakithaka. Je kan er ook komen door een stop te maken tijdens de weg omhoog naar Doi Suthep, maar honestly is het veel mooier om te hiken naar de tempel.

Cooking Class (Great Kitchen Thai Cooking Class)

Travel ♡ Chiang Mai- Great Kitchen Thai Cooking School | Freud and Fries

Dit is echt een MUST DO. Je gaat met je groepje (in ons geval: met z’n tweeën) naar de food market, krijgt daar informatie over de ingrediënten die je gaat gebruiken voor de (eerder gekozen) gerechten die je deze dag leert. Je mag vijf verschillende gerechten en een curry pasta maken en dat allemaal onder begeleiding van een Thaise vrouw die haar grapjes braaf heeft ingestudeerd. Meer lees je erover op de blog over mijn ochtend Cooking Class.

Night Market

Ik heb er in mijn reisverslagen niet zoveel over verteld, maar door Chiang Mai zijn verschillende nachtmarkten te vinden. Vlakbij mijn hostel zat er eentje, maar ook op zaterdag en zondag zijn er specifieke markten rondom de oude stad. Ze verkopen veel van hetzelfde, maar door goed rond te kijken en prijzen te vergelijken, kan je thuiskomen met echte koopjes of juist dingen die je niet overal ziet. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld een kraampje waar leren spullen werden bedrukt met namen. Toevallig wist ik ook nog af te dingen doordat een meisje voor me een verkeerd bedrag aan me noemde en ik er dus vanuit ging dat dat de prijs was. Joehoeee!

#EXERCISE

Hiking (Monk’s Trail)

Dit is een echte DIY-tocht, dus geen georganiseerde trip. Daarom ook (nog) niet zo bekend bij toeristen en niet tjokvol met andere reizigers. Je komt onderweg bij Wat Pha Lat, een best toffe tempel in de semi-wildernis, en eindigt bij Doi Suthep. De hike is niet heel zwaar en dus prima te doen voor de gemiddelde hiker. Het beste kun je even mijn blog over de Monk’s Trail lezen voor een goed idee van de wandeling.

#VIEW

Doi Suthep Viewpoint

Doi Suthep | Freud and Fries

Zowel de weg omhoog naar Doi Suthep (zie de Monk’s Trail hierboven) als wanneer je bij de tempel aangekomen bent en het uitzicht over Chiang Mai hebt, is het helemaal waard. Na alle tempels die je wellicht al gezien hebt, is Doi Suthep wel een tempel waar je toch even naartoe moet gaan.

MEER REISVERSLAGEN OF JUIST OP ZOEK NAAR RECEPTEN EN FITNESS? VOLG FREUD AND FRIES OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *