Je hebt wit brood. Je hebt bruin brood. Je hebt volkoren, fijn volkoren, grof volkoren. Je hebt meergranen. Je hebt bolletjes en puntjes en sneden. Je hebt glutenvrij en suikervrij en lactosevrij. Je hebt zelfgebakken, van de bakker of uit de supermarkt. Je hebt baguettes, knapperige Duitse en je hebt de vierkanten Amerikaanse toast. Je hebt heel, heel, heel veel soorten brood.
En je hebt zoete aardappel.
Wist je dat je zoete aardappel ook kunt gebruiken als boterham?
Ik zag het al wel eens voorbij komen op social media en was eigenlijk meteen benieuwd. Eigenlijk kan ik me best voorstellen dat zoete aardappel een lekkere boterham maakt. Gebakken met een grill-lijntje en iets hartigs erop. In dit geval tahini en banaan – een klassieker (of ja, eigenlijk met pindakaas, maar hey #daretobedifferent), maar wat dacht je van geitenkaas met jam of hummus? Allemaal ideeën die volgens mij hartstikke goed werken. In ieder geval hartstikke simpel en dus schreef ik het maar in een recept uit.
Totale recept: Kcal: 510; v/k/e/vez: 19g, 74g, 11g, 9g. Natuurlijk kan je zo veel en zo weinig toast maken als je wilt, dus feel free om een hele berg van toast te maken en te beleggen met wat je wilt. Ik heb de macro's berekend voor wat ik heb gebruikt, zodat je een idee krijgt van hoe het eruit ziet.
3.5.3226
VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: