Zoet ♡ Zoete aardappeltoast

Zoete aardappeltoast | Freud and Fries

Je hebt wit brood. Je hebt bruin brood. Je hebt volkoren, fijn volkoren, grof volkoren. Je hebt meergranen. Je hebt bolletjes en puntjes en sneden. Je hebt glutenvrij en suikervrij en lactosevrij. Je hebt zelfgebakken, van de bakker of uit de supermarkt. Je hebt baguettes, knapperige Duitse en je hebt de vierkanten Amerikaanse toast. Je hebt heel, heel, heel veel soorten brood.

En je hebt zoete aardappel.

Wist je dat je zoete aardappel ook kunt gebruiken als boterham?

Ik zag het al wel eens voorbij komen op social media en was eigenlijk meteen benieuwd. Eigenlijk kan ik me best voorstellen dat zoete aardappel een lekkere boterham maakt. Gebakken met een grill-lijntje en iets hartigs erop. In dit geval tahini en banaan – een klassieker (of ja, eigenlijk met pindakaas, maar hey #daretobedifferent), maar wat dacht je van geitenkaas met jam of hummus? Allemaal ideeën die volgens mij hartstikke goed werken. In ieder geval hartstikke simpel en dus schreef ik het maar in een recept uit.

Zoet ♡ Zoete aardappeltoast
Print
Door:
Wat heb je nodig
  • 1 zoete aardappel (ik gebruikte hier 220 gram)
  • 36 gram tahini (ongeveer 6 gram per aardappeltoast)
  • 70 gram banaan (2 plakjes per aardappeltoast)
Wat moet je doen
  1. Zet een grillpan op het fornuis en laat heet worden (je kan ook een grill gebruiken hiervoor).
  2. Maak ondertussen de zoete aardappel schoon en snijd in plakken van ongeveer 1-1,5 cm. Ik sneed ze in de breedte, maar in de lengte kan ook natuurlijk.
  3. Doe de zoete aardappel in de pan en bak aan beide kanten gaar en tot een grillstreep zichtbaar is.
Serving size: 1 Calorieën: 85 Vetten: 3 Koolhydraten: 12 Vezels: 2 Eiwitten: 2
Extra
Totale recept:
Kcal: 510; v/k/e/vez: 19g, 74g, 11g, 9g.
Natuurlijk kan je zo veel en zo weinig toast maken als je wilt, dus feel free om een hele berg van toast te maken en te beleggen met wat je wilt. Ik heb de macro's berekend voor wat ik heb gebruikt, zodat je een idee krijgt van hoe het eruit ziet.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: