Walnoot-dadel brood
Door: Monique
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 10
- 100 gram (5 stuks) ontpitte dadels
- ½ tl Keltisch Zeezout
- 100 ml hete thee (Turkish apple)
- 65 gram volle yoghurt
- 75 gram zelfgemaakte appelmoes
- 1 ei
- 100 gram (1/3 cup) chocolade havermeel (bijvoorbeeld Instant Oats (My Protein) of Ultra Fine Oats (Body en Fitshop))
- 1½ tl bakpoeder
- 40 gram volkorenmeel
- 15 gram walnoten (+ 3 extra walnoten voor garnering)
- Snijd de dadels in kleine stukjes.
- Voeg de dadels en het zeezout toe aan de thee (laat het theezakje erin) en laat 10 minuten trekken.
- Meng de yoghurt en appelmoes en pureer eventueel als het nog niet glad is. Voeg het ei toe, mix en voeg de thee met dadels toe.
- Meng in een aparte kom de droge ingrediënten. Voeg bij de natte ingrediënten en meng tot een geheel.
- Hak de walnoten klein en meng door het beslag.
- Spray een kleine cakebakvorm met non-stickspray en giet het beslag in de vorm.
- Leg extra walnoten op het beslag ter garnering.
- Bak in de oven (conventioneel) op 180ºC voor 35 minuten.
Cal: 1.013; v/k/e: 26g, 165g, 30g.
Serving size: 1 Calorieën: 101 Vetten: 3 Koolhydraten: 17 Eiwitten: 3
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/walnoot-dadel-brood/
3.5.3226