Walnoot-dadel brood
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 10
 
Dit walnoot-dadel brood is heerlijk voor iedere zoetekauw. Voedzaam maar tegelijkertijd enorm lekker!
Wat heb je nodig
  • 100 gram (5 stuks) ontpitte dadels
  • ½ tl Keltisch Zeezout
  • 100 ml hete thee (Turkish apple)
  • 65 gram volle yoghurt
  • 75 gram zelfgemaakte appelmoes
  • 1 ei
  • 100 gram (1/3 cup) chocolade havermeel (bijvoorbeeld Instant Oats (My Protein) of Ultra Fine Oats (Body en Fitshop))
  • 1½ tl bakpoeder
  • 40 gram volkorenmeel
  • 15 gram walnoten (+ 3 extra walnoten voor garnering)
Wat moet je doen
  1. Snijd de dadels in kleine stukjes.
  2. Voeg de dadels en het zeezout toe aan de thee (laat het theezakje erin) en laat 10 minuten trekken.
  3. Meng de yoghurt en appelmoes en pureer eventueel als het nog niet glad is. Voeg het ei toe, mix en voeg de thee met dadels toe.
  4. Meng in een aparte kom de droge ingrediënten. Voeg bij de natte ingrediënten en meng tot een geheel.
  5. Hak de walnoten klein en meng door het beslag.
  6. Spray een kleine cakebakvorm met non-stickspray en giet het beslag in de vorm.
  7. Leg extra walnoten op het beslag ter garnering.
  8. Bak in de oven (conventioneel) op 180ºC voor 35 minuten.
Extra
Cal: 1.013; v/k/e: 26g, 165g, 30g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 101 Vetten: 3 Koolhydraten: 17 Eiwitten: 3
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/walnoot-dadel-brood/