Chocolade truffels met kikkererwten
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 18
 
Een feestelijk en gezond hapje voor op tafel. Deze chocolade truffels zijn snel en gemakkelijk te maken en niemand die hoeft te weten dat het eigenlijk gezond is.
Wat heb je nodig
  • 240 gram kikkererwten (Valle del Sole), afgespoeld en drooggedept
  • 38 gram (2 el) zelfgemaakte appelmoes
  • 15 ml (1 el) ongezoete amandelmelk (Alpro)
  • 80 gram chocolade havermeel (bijvoorbeeld Instant Oats (My Protein) of Ultra Fine Oats (Body en Fitshop))
  • 20 gram (1 el) maple syrup
  • 65 gram 85% chocolade
  • 10 gram cacaoboter
  • Optioneel: topping van bijv. cacao nibs, pindastukjes en whey crispies
Wat moet je doen
  1. Pureer de kikkererwten met de appelmoes en amandelmelk in een kleine keukenmachine of blender tot helemaal glad.
  2. Roer de oats en maple syrup erdoorheen. Meng en kneed tot een geheel.
  3. Vorm kleine balletjes van ongeveer 20 gram elk. Zet opzij (eventueel even in de koelkast om wat op te stijven).
  4. Smelt de chocolade en cacao boter au bain marie. Prik stokjes of tapasprikkers in de ballen en doop in de gesmolten chocolade. Schep eventueel met een andere lepel ook gesmolten chocolade over de ballen zodat deze volledig bedekt zijn.
  5. Optioneel: dip de nog natte truffels in een schaaltje met je zelfgemaakte topping. Zorg dat je dit al klaar hebt staan!
  6. Laat de chocolade truffels afkoelen en harden in de koelkast.
Extra
Cal: 1.007; v/k/e: 52g, 95g, 26g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 56 Vetten: 3 Koolhydraten: 5 Eiwitten: 1
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/chocolade-truffels-met-kikkererwten/