Peer-pudding taart
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 10
 
Een heerlijke en gezonde peer-pudding taart met stevige eiwitrijke taartbodem, vanille pudding en zoete peer.
Wat heb je nodig
Taartbodem
Pudding
Wat moet je doen
  1. Meng de droge ingrediënten in een grote kom, voeg vervolgens de kokosolie toe en meng goed. Voeg dan de amandelmelk toe en mix weer. Kneed vervolgens ongeveer 5 minuten en maak een bal.
  2. Rol het deeg uit op een bakmat tot een cirkel met een doorsnee van 24 cm met nog wat extra voor de rand. Spuit wat non-stick spray over de springvorm (24 cm) en plaats deze over het deeg. Vervolgens draai ik de bakmat met springvorm erop om zodat het deeg in de springvorm belandt (dit lukt vaak goed, misschien moet je nog wat stukken goed leggen). Snijd rondom om een rechte rand te krijgen.
  3. Bak de taartbodem 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160ºC. Laat afkoelen.
  4. Mix de ingrediënten voor de pudding samen en warm op in een steelpannetje tot het begint te koken. Giet het dan in de taartbodem en zet in de koelkast tot stijf.
  5. De stoofpeertje kun je in de lengte in plakken snijden, of in partjes (pitjes en kroontje verwijderen). Hussel in een kom met de kaneel en xylitol. Breng de mix met het water in een pan aan de kook en laat zo'n 10-15 minuten koken.
  6. Versier de taart zodra de pudding is opgestijfd met de peren.
Extra
Taartbodem:
Cal: 901; v/k/e: 46g, 86g, 41g.

Pudding:
Cal: 170; v/k/e: 5g, 5g, 24g.

Peren:
Cal: 315; v/k/e: 0g, 60g, 0g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 139 Vetten: 51 Koolhydraten: 151 Eiwitten: 65
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/peer-pudding-taart/