DIY: Havermoutmeel maken

DIY- Havermoutmeel maken | Freud and Fries

Er zijn een aantal ingrediënten die ik standaard in huis heb. Ingrediënten waar je naar mijn mening niet zonder kunt. Havermout is er daar natuurlijk eentje van. Niet alleen als ontbijt (check maar eens mijn Instagram voor voorbeelden) maar ook ideaal voor bakrecepten. Heb je geen meel in huis OF wil je geen meel gebruiken? Wil je iets maken wat je ook rauw kunt eten? Daar is havermout perfect voor. Van havermout maak je namelijk zo havermoutmeel.

Denk maar eens aan mijn citrus sponge cake of de basis taartbodem. Hiervoor gebruikte ik Ultra Fine Oats van Bodyenfitshop, een goed (en eiwitrijker) alternatief voor zelfgemaakt havermoutmeel. Maar ben je niet bang om je handen vuil te maken… – nah, just kidding, je hoeft je handen er niet vuil voor te maken – dan maak je je eigen havermoutmeel.

Zelf heb ik standaard een potje gemalen havermout in mijn kast staan, naast mijn gewone havermout die ik gebruik voor mijn ontbijtbordjes. Wanneer ik dan protein bars maak of courgette frietjes in de oven wil schuiven of no-bake chocolate chip balletjes, heb ik altijd mijn eigen kant-en-klare meel binnen handbereik.

DIY- Havermoutmeel maken | Freud and Fries

 

DIY- Havermoutmeel maken | Freud and Fries


DIY: Havermoutmeel maken
5.0 from 1 reviews
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Maak simpel je eigen havermoutmeel met jouw favoriete merk havermout.
Wat heb je nodig
  • x gram havermout
Wat moet je doen
  1. Maal de hoeveelheid havermout in een (kleine) keukenmachine voor ongeveer 5 minuten of tot fijn als meel.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

2 reacties op “DIY: Havermoutmeel maken”

  1. Frank schreef:

    Geniaal idee! Half uurtje geleden zat ik nog te shoppen voor de Ultra Fine Oats op Body en Fit shop, die ik al jaren koop. Maar vond het toch wel duur, 3.50 euro voor een kilo. Via google kwam ik bij je blog post uit. Gelijk op de fiets gesprongen naar de Aldi & daar havervlokken gehaald voor 1 euro / kilo. Even door de keukenmachine. En geniet nu heerlijk van eenzelfde smakende shake, maar toch stuk goedkoper! Hartelijk dank voor de tip !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: