Koek ♡ Gezonde rozenkoekjes (suikervrije suikerkoekjes)

Gezonde rozenkoekjes (suikervrije suikerkoekjes) | Freud and Fries

Ik zat in groep twee toen ik mijn eerste vriendje kreeg. Hij was de hunk van de klas, alle meisjes zaten achter hem aan, en ik was zijn vriendinnetje. Op school speelden we in de pauze samen. Dan stond hij op de trekkar en ik had de teugels om. Je weet hoe het gaat. Ik was zijn vriendinnetje.

Ik en dat andere meisje.

Joàn – ik noem haar maar zo aangezien dat haar naam was – en ik trokken samen de kar over het speelplein met onze teugels om. Je weet hoe het gaat. Of niet misschien.

Ik had vlinders in mijn buik. Dat vertelde ik op een dag aan mijn moeder toen we van school naar huis liepen. Ik herinner me nog precies op welk plek in onze straat het was dat ik het haar vertelde. “En niet aan papa vertellen, hè.” Waarna ik het vervolgens toch nog zelf aan papa vertelde.

Het was een speciaal soort liefde, die kleuterliefde. Niet alleen de trekkar achter je aansleuren op het schoolplein maar ook paaseieren schilderen en een grote bak chips leegeten bij hem thuis. Hij woonde net iets buiten het dorp en mama bracht me erheen en haalde me weer op. Wat een tijden waren dat.

Toen liefde nog iets was wat gewoon kon bestaan, geen verplichtingen, naast de liefde die jouw liefde voor een ander had. Toen liefde alleen maar vlinders in je buik was en het niet uitmaakte wanneer dat doodbloedde en vergeten werd. Toen er geen consequenties waren en je iemand ook weer links kon laten liggen omdat het geen Pasen meer was en je dus geen paaseieren meer ging schilderen.

Gezonde rozenkoekjes (suikervrije suikerkoekjes) | Freud and Fries

Een jaar of wat geleden kwam ik mijn eerste vlinders-in-mijn-buik-liefde opnieuw tegen. Ik besefte dat we onze relatie nooit echt verbroken hadden. Zijn we dan nog steeds vriendje en vriendinnetje? Ben ik in al die jaren alleen maar vreemdgegaan, onbewust?

“Herinner je je nog dat wij ooit een relatie hadden?” vroeg ik hem.
“Oh ja joh?”

Oké, blijkbaar heeft het alleen op mij een indruk achtergelaten…

Had ik destijds deze rozenkoekjes gemaakt in plaats van een kleurig paasei geschilderd dan was dat verhaal misschien wat anders verlopen.

Gezonde rozenkoekjes (suikervrije suikerkoekjes) | Freud and Fries

 

Gezonde rozenkoekjes (suikervrije suikerkoekjes) | Freud and Fries


Rozenkoekjes (suikervrije suikerkoekjes)
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 32
Deze rozenkoekjes zijn een leuk en simpel cadeau om te geven op Valentijnsdag maar ook een leuk koekje om op een feestje te presenteren.
Wat heb je nodig
Voor suikervrije suikerkoekjes
Frosting (rozen)
Wat moet je doen
  1. Maak de koekjes volgens het recept in de link hierboven. In plaats van het deeg dun uit te rollen voor een taartbodem rol je het nu wat minder dun uit (ongeveer 3-5 mm) en steek je er kleine rondjes uit. Bak de koekjes zo'n 8-10 minuten op 160ºC (hete lucht) en laat even in de oven afkoelen.
  2. Meng de ingrediënten voor de frosting samen en schep in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
  3. Maak rozen door in het midden te beginnen en via buitenom eromheen te draaien.
Serving size: 1 Calorieën: 39 Vetten: 2 Koolhydraten: 3 Eiwitten: 3
Extra
Koekjes:
Cal: 901; v/k/e: 46g, 86g, 41g.

Frosting (zonder rodenbietenpoeder*):
Cal: 336; v/k/e: 14g, 10g, 45g.

* Helaas kon ik niet vinden wat de voedingswaarde is van rodebietenpoeder maar ik neem aan dat dit niet veel zal zijn.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Dit vind je misschien ook wel lekker…

Reuzekoek

Hazelnootkoekjes

hazelnut-butter-cookies-freud-and-fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: