Protein pepernoten (met havermout)

Proteïne pepernoten (met havermout) | Freud and Fries

5 december – Het is donker. Mijn ouders, jongere broertje en ik zitten in de woonkamer, televisie te kijken. Een jaar of zeven ben ik, misschien acht. Gespannen, wanneer breekt het moment aan dat –

Plots is er een klop op de deur. Een zwarte hand verschijnt vliegensvlug in de deuropening en opeens regent het. Het regent pepernoten. Mijn broertje en ik zijn van twee brave kinderen veranderd in losgeslagen honden. Joelend, schreeuwend – of misschien juist stil, dat herinner ik me niet meer – duiken we onder banken, achter planten en vliegen over stoelen. Alles om de meeste kruidnootjes te verzamelen.

“Oh, kijk eens,” horen we mama ineens zeggen. “Er stonden allemaal pakjes bij de voordeur.” Met onze buit uitgespreid op tafel, luid knarsende tanden en zoetigheid in onze monden duiken we naar de volgende schat.

Jeetje, wat zijn we lief geweest dit jaar.

Proteïne pepernoten (met havermout) | Freud and Fries

 

Proteïne pepernoten (met havermout) | Freud and Fries


Protein pepernoten (met oats)
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 45
Deze proteïne pepernoten zijn gezonde pepernoten, gemaakt met havermout, eiwitpoeder, kokosolie en kruiden!
Wat heb je nodig
 • 100 gram (1 cup) havermout
 • 1 el + 1 tl speculaaskruiden of Koek- en Speculaaskruiden
 • 1 tl kaneel
 • ⅛ tl zout
 • ¼ tl bakpoeder
 • 26 gram Chocolate Cookie caseïne eiwitpoeder
 • 30 gram (3 el) gesmolten, geurloze kokosolie
 • 5 el ongezoete amandelmelk (kan iets meer of minder zijn)
Wat moet je doen
 1. Maal het havermout zo'n 3-5 minuten (bijv. in een keukenmachine) tot het een fijn meel is. Mix dit meel vervolgens met de overige droge ingrediënten samen in een grote kom.
 2. Voeg vervolgens de drie eetlepels kokosolie toe en mix opnieuw tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg dan de melk toe (ongeveer 5 eetlepels dus; je wilt in ieder geval een stevig en samenhangend deeg. Kneed het tot een bal.
 3. Maak hieruit kleinere balletjes van ongeveer 5 gram. Dit hoeft je natuurlijk niet precies af te wegen maar het geeft wel het mooiste resultaat. Als het deeg nog wat aan je handen blijft plakken is het handig om een schaaltje water naast je te houden om af en toe je handen in te dippen. Vaak werkt het ook om het deeg even in de koelkast te laten rusten en afkoelen alvorens het te gebruiken. Plaats de pepernoten op een bakplaat en druk ze licht aan voor de beste pepernotenvorm.
 4. Bak de pepernoten 45-55 minuten in de oven op 160ºC (hete lucht) en laat vervolgens in de oven afkoelen tot minstens kamertemperatuur.
Serving size: 1 Calorieën: 17 Vetten: 1 Koolhydraten: 1 Eiwitten: 1
Extra
Cal: 755; v/k/e: 39g, 64g, 34g.

Geïnspireerd door een gastpost op Bodyenfitshop

Extra lekker: maak ook eens pindakaas pepernoten, pepernoten gehuld in een laagje pindakaas, of probeer de pepernoten met rice protein powder.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: