DIY: Speculaaskruiden

DIY- Speculaaskruiden | Freud and Fries

Met Sinterklaas in aantocht duikt half Nederland weer spontaan de keuken in om pepernoten en speculaasjes te bakken. Dol als ik ben op de geur (en de smaak) heb ik zelf ook al mijn eiwitrijke kruidnootjes klaarliggen om de oven in te gaan.

Het blijft niet bij pepernoten, though. Wat dacht je van gevulde speculaas(taart), pepernoten cheesecake en pindakaas pepernoten? Met zo’n scala aan speculaasrecepten zijn de Speculaas- en Koekkruiden binnen no time uitverkocht en zit je met de gebakken peren (of met de ongebakken, smaakloze pepernoten, dus).

Gelukkig heb ik het recept voor je eigen Speculaas- en Koekkruiden voor je, zodat je nooit zonder hoeft te zitten. En zeg nou zelf, wat is lekkerder dan jouw eigen combinatie?

DIY- Speculaaskruiden | Freud and Fries

DIY: Speculaaskruiden
Print
Door:
Prep time:
Total time:
Serves: 1
Maak heel eenvoudig je speculaaskruiden/koekkruiden zelf!
Wat heb je nodig
  • 10 tl kaneelpoeder
  • 2 tl nootmuskaat
  • 1 tl kruidnagel
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl koriander
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl anijspoeder
Wat moet je doen
  1. Mix de specerijen samen (eventueel nog malen als het geen poeders zijn).

Het recept zoals hieronder wordt beschreven (voor zover je dit nog een recept kunt noemen) gebruikt als maat een theelepel. Het is echter belangrijk te beseffen dat het hier gaat om een ratio. Je zou in plaats van 10 theelepels kaneel ook 10 emmers kunnen vullen; als je dan ook maar 2 emmers nootmuskaat, 1 emmer kruidnagel, et cetera gebruikt. Als je het aantal theelepels kaneel verdubbeld, moet je dus ook het aantal theelepels nootmuskaat, enzovoorts verdubbelen.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: