Burger ♡ Kip pizzaburger

Kip pizzaburger | Freud and Fries

De pizzaburger.

De eerste keer dat ik deze naam op een poster voorbij zag komen tijdens mijn fietstocht naar werk vermoedde ik hemel op aarde gevonden te hebben. Zelfs ik – anti-fastfood fanaat – was bijna de eerste de beste Appie binnengerend, op zoek naar vriesvak nummer zoveel waar mijn pizzaburger al smachtend op mij lag te wachten. Oh nee, het smachten deed ik juist zelf.

Echter, bij nader bestuderen van de poster (en verpakking) bleek de pizzaburger niet meer dan een pizzabroodje, en die kenden we al.

Ik besloot dus mijn eigen variant te maken, een daadwerkelijke burger met de smaak van pizza. En omdat we allemaal houden van het meest veelzijdige stukje vlees – kip – maakte ik er een kip pizzaburger van.

Kip pizzaburger | Freud and Fries

 

Kip pizzaburger | Freud and Fries

Kip pizzaburger
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 6
De pizzaburger. Precies zoals een pizzaburger zou moeten zijn: in de vorm van een burger. Maar dan met kip.
Wat heb je nodig
  • 10 gram (2 el) gebroken lijnzaad (bijvoorbeeld Pure Gebroken Lijnzaad)
  • 3 el water
  • 200 gram kipfilet
  • 50 gram (1/2 cup) havermout
  • 2 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl cayennepoeder
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ⅛ tl zout
  • 4 plakjes chorizo (10 gram)
  • 6 mini mozzarella balletjes (40 gram)
  • 2 plakjes cheddar kaas (12 gram)
Wat moet je doen
  1. Maak eerst een lijnzaad "ei" door het lijnzaad en water samen te voegen. Door dit even te laten staan ontstaat er een soort gel.
  2. Maal de rauwe kip fijn met een blender of keukenmachine (of snijd zo klein mogelijk).
  3. Snijd (of trek) de chorizo in kleine stukjes en meng dit samen met de kruiden, specerijen en het havermout door de kip. Voeg vervolgens ook het lijnzaad "ei" toe en de beide kazen (als je geen keukenmachine of blender gebruikt kun je deze het beste ook alvast klein maken). Meng de ingrediënten net zo lang tot ze goed verdeeld zijn.
  4. Spray een koekenpan met non-stick spray en laat warm worden op het fornuis. Maak ondertussen 6 gelijke burgers met je handen en leg deze, wanneer de pan warm genoeg is (medium), in de pan om aan beide kanten zo'n 7-10 minuten te bakken (of tot volledig doorbakken).
Serving size: 3 Calorieën: 303.5 Vetten: 11 Koolhydraten: 16.5 Eiwitten: 67
Extra
Cal: 607; v/k/e: 33g, 22g, 67g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Of probeer deze burger…

Chickpea groenteburger

Chickpea groenteburger | Freud and Fries -2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: