Pannenkoek ♡ Gezonde fluffy American pancakes zonder bakpoeder

Gezonde fluffy American pancakes zonder bakpoeder | Freud and Fries

Ongeveer een jaar geleden woonde ik nog op kamers. Geen eigen badkamer, geen eigen wc, geen eigen keuken.

Tot in het laatste jaar op de universiteit heb ik bij mijn ouders gewoond. De reis fiets-trein-bus kostte me zo’n uur en dat was op zich wel te overzien. Thuis wonen was makkelijk, vertrouwd en bovenal: schoon. Lang heb ik geloofd dat ik het absoluut niet uit zou houden wanneer ik mijn leefomgeving moest delen met anderen. Met vreemden. Geen moeder die ervoor zorgde dat alles pico bello eruitzag en die elke week de badkamer, de keuken, de slaapkamers, wc en woonkamer schoonhield. De horrorbeelden van ongewassen pannen in de gootsteen en kluwen haren in het doucheputje deden me steeds terugdeinzen van de gedachte om op mezelf te gaan wonen.

Maar toen ging ik naar Amerika en woonde ik samen met anderen in een dorm. Ik deelde zelfs mijn slaapkamer met een ander meisje dat me vol trots haar beenspieren liet voelen en sliep waneer ik wakker was en vice versa. Toen ik vervolgens thuis kwam en aan mijn master begon, besloot ik dat het hoog tijd werd dat ik uit huis ging. Ik had inmiddels genoeg vieze aanrechten en zelfs een ondergekotste wc getrotseerd.

Ik was er helemaal klaar voor.

Gezonde fluffy American pancakes zonder bakpoeder | Freud and Fries

Mijn eerste kamer was een tijdelijke kamer. Niet erg groot, maar voor de locatie (waarschijnlijk de meest gewilde locatie in Nijmegen) behoorlijk, met gescheiden woonkamer en slaapkamer van zo’n 28 vierkante meter totaal. Vervolgens verhuisde ik naar de bovenverdieping naar een deprimerende kamer zonder ramen met een schuifdeur naar de keuken.

Al snel ging ik weer op zoek naar iets anders.

Tot mijn geluk werd ik redelijk snel uitgenodigd nadat ik me had aangemeld bij SSHN en kwam in een ruime kamer van zo’n 35 vierkante meter terecht. Twee wc’s, twee douches (al deed de ene het niet) en een eigen wastafel. Maar een gedeelde keuken.

Al snel bleek ik echter zo goed als de enige te zijn die de keuken gebruike en eigende me zo drie keukenkastjes en een lade toe. Hoognodig, met alle spullen die ik toen al verzameld had. Mijn bak- en kookdrang begon al een beetje te pruttelen al was er weinig beginnen aan met onze oven. Ook popcorn poffen in de pan was geen succes, met een loeiend brandalarm tot gevolg.

Op een gegeven moment ontdekte ik echter de banaan-eiwitpannenkoeken. En opeens stond ik elke ochtend banaan te prakken en door eiwit te mengen. Een snufje bakpoeder et voilà. Heerlijke, dikke pannenkoeken zoals ik mij herinnerde uit mijn tijd in de VS.

 

Maar ook zonder bakpoeder is het mogelijk (enorm) dikke, fluffy American pancakes te maken. Met slechts vier ingrediënten maak je deze American pancakes in een handomdraai. Door het opgeklopte eiwit zijn de pancakes enorm en is het beslag zo dik dat het mogelijk is vormpjes in de pan te maken (bijvoorbeeld een hart voor Valentijnsdag!).

Waar wacht je nog op?


Gezonde fluffy American pancakes zonder bakpoeder
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Ook zonder bakpoeder kun je enorme fluffy American pancakes maken. Deze American pancakes zijn gezond, simpel en eiwitrijk.
Wat heb je nodig
  • 4 eiwitten
  • 200 gram (2 stuks) banaan
  • 40 gram zelfgemaakte havermoutmeel
  • 1 tl kaneel
  • Optioneel: maple syrup, stroop of honing en een extra banaan
Wat moet je doen
  1. Klop de eiwitten op tot bijna stijf.
  2. Prak de bananen tot een papje. Meng dat bananenpapje voorzichtig door de eiwitten. Voeg hieraan de havermoutmeel en kaneel toe en meng nogmaals goed maar voorzichtig door de eiwitten.
  3. Verhit een koekenpan medium tot hoog en schep steeds wat pannenkoekenbeslag erin. Druk eventueel wat platter met je spatel. Doordat het beslag al dik is kun je makkelijk bepaalde vormen maken. Bak de pannenkoeken kort aan beide kanten.
  4. Stapel de gebakken pannenkoeken op een bord en serveer eventueel met wat bananenschijfjes en maple syrup, stroop of honing.
Serving size: 1 Calorieën: 382 Vetten: 3 Koolhydraten: 63 Eiwitten: 21
Extra
Cal: 382; v/k/e: 3g, 63g, 21g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Nog meer pannenkoeken voor ontbijt…

Bananensplit pannenkoeken

Mocha pancakes

Mocha Pancakes met Chocolade Drizzle | Freud and Fries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: