Protein pepernoten met rice protein powder

Protein pepernoten met rice protein powder | Freud and Fries

Na het succes van de protein pepernoten met havermout ging ik nog een stapje verder. Waar deze pepernoten al smaakten als échte pepernoten (of, kruidnoten, moet ik misschien zeggen), hadden ze door het gebruik van havermout wat minder weg van daadwerkelijke pepernoten. Door rice protein powder te gebruiken, is dat kleine probleempje echter verholpen.

Dus without further ado, hier zijn ze dan: de enige echt. Protein pepernoten.


Protein pepernoten (with rice protein powder)
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 75
Gezonde en makkelijke protein pepernoten gemaakt met (rice) protein poeder, kokosolie en speculaaskruiden/koekkruiden.
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
 1. Meng alle droge ingrediënten met een garde samen. Voeg daaraan de kokosolie toe en meng met een pollepel tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg dan de melk toe (eventueel wat extra als dit nodig is. Kneed het deeg tot een bal (op dat moment merk je ook of er wat extra nodig is; als het wat plakkerig is moet je soms even doorgaan met kneden tot de melk goed is opgenomen en anders even in de koelkast plaatsen).
 2. Maak van de grote deegbal kleine balletjes ter grootte van pepernoten (ongeveer 5 gram). (Dit deeg is beter hanteerbaar dan het pepernotendeeg met havermout en blijft minder aan je vingers plakken.)
 3. Druk de balletjes lichtjes op een bakplaat.
 4. Bak de pepernoten 45-50 minuten in een voorverwarmde oven op 160ºC (hete lucht) en laat ook in de oven afkoelen (in ieder geval tot kamertemperatuur) zodat ze goed hard zijn.
Serving size: 1 Calorieën: 13 Vetten: 0 Koolhydraten: 2 Eiwitten: 1
Extra
Cal: 945; v/k/e: 34g, 122g, 39g.

Gebaseerd op protein pepernoten met havermout.

Voor een pindakaasvariant van pepernoten, check de pindakaas pepernoten.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

2 reacties op “Protein pepernoten met rice protein powder”

 1. Jaitske schreef:

  Zou dit ook goed gaan met Pea Protein ipv Rice Protein?

  • Monique schreef:

   Hey Jaitske,

   Ik denk dat het zou moeten lukken met pea protein, maar niet 1:1 met dit recept. Waarschijnlijk zal je de hoeveelheid vloeistof moeten aanpassen, omdat rice protein volgens mij wat dunner is. Daarnaast heeft naturel pea protein volgens mij ook een wat sterkere smaak, dus ik kan me zo voorstellen dat het ook wat aan de smaak verandert. Als je het gaat proberen, laat je weten wat het resultaat was en wat werkte?

   Groetjes,
   Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: