Protein pepernoten (met oats)
Door: 
Prep time: 
Cook time: 
Total time: 
Serves: 45
 
Deze proteïne pepernoten zijn gezonde pepernoten, gemaakt met havermout, eiwitpoeder, kokosolie en kruiden!
Wat heb je nodig
  • 100 gram (1 cup) havermout
  • 1 el + 1 tl speculaaskruiden of Koek- en Speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • ⅛ tl zout
  • ¼ tl bakpoeder
  • 26 gram Chocolate Cookie caseïne eiwitpoeder
  • 30 gram (3 el) gesmolten, geurloze kokosolie
  • 5 el ongezoete amandelmelk (kan iets meer of minder zijn)
Wat moet je doen
  1. Maal het havermout zo'n 3-5 minuten (bijv. in een keukenmachine) tot het een fijn meel is. Mix dit meel vervolgens met de overige droge ingrediënten samen in een grote kom.
  2. Voeg vervolgens de drie eetlepels kokosolie toe en mix opnieuw tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg dan de melk toe (ongeveer 5 eetlepels dus; je wilt in ieder geval een stevig en samenhangend deeg. Kneed het tot een bal.
  3. Maak hieruit kleinere balletjes van ongeveer 5 gram. Dit hoeft je natuurlijk niet precies af te wegen maar het geeft wel het mooiste resultaat. Als het deeg nog wat aan je handen blijft plakken is het handig om een schaaltje water naast je te houden om af en toe je handen in te dippen. Vaak werkt het ook om het deeg even in de koelkast te laten rusten en afkoelen alvorens het te gebruiken. Plaats de pepernoten op een bakplaat en druk ze licht aan voor de beste pepernotenvorm.
  4. Bak de pepernoten 45-55 minuten in de oven op 160ºC (hete lucht) en laat vervolgens in de oven afkoelen tot minstens kamertemperatuur.
Extra
Cal: 755; v/k/e: 39g, 64g, 34g.
Voedingswaarde
Serving size: 1 Calorieën: 17 Vetten: 1 Koolhydraten: 1 Eiwitten: 1
Recipe by Freud and Fries at http://freudandfries.nl/protein-pepernoten-met-havermout/