Koek ♡ Hazelnut butter cookies

hazelnut-butter-cookies-freud-and-fries

❝Zitten er walnoten in?

Er is een tijd geweest dat ik deze vraag niet meer hoefde te stellen. Maar alles is dan ook anders in Amerika. Ik heb er niet voor niets een rare gekke fascinatie mee. In Amerika – de Verenigde Staten bedoel ik dan – is alles beter. Heb ik al eens gezegd dat ik er zou willen wonen? In Amerika had ik nooit last van mijn walnotenallergie.

Gek eigenlijk, als je er bij stilstaat, die walnotenallergie.

❝Nee, maar wel hazelnoten.

Ik ben namelijk echt alleen allergisch voor walnoten. Niet voor amandelen. Niet voor cashewnoten. Niet voor hazelnoten. Enkel walnoten.

Maar dan weer niet in Amerika. Toen at ik gewoon walnoten en deed het me niets. Hier in Nederland maakte ik een walnotenbrood en werd meteen doodziek. I won’t be trying that again. Mijn walnotenbrownies liet ik dus maar door mijn ouders proeven.

Gelukkig vind ik walnoten ook niet echt lekker. Of vind ik walnoten niet echt lekker omdat ik er ziek van word?

Hazelnoten vind ik wel lekker. Want Nutella. Want hazelnootpasta. Want… deze heerlijke hazelnootkoekjes.

hazelnut-butter-cookies-freud-and-fries

Hazelnut butter cookies
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 12
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
 1. Verwarm de oven tot 175ºC en bedek een ovenplaat met een stuk bakpapier.
 2. Mix de havermoutmeel, bakpoeder en het zeezout in een schaal.
 3. Voeg hieraan de natte ingrediënten (eiwit, flavordrops, karnemelk) en de No Sugar toe.
 4. Hak de hazelnoten in grove stukken of helemaal fijn (afhankelijk ervan of je nog graag stukjes in je koekjes hebt).
 5. Vorm twaalf gelijke ballen en druk plat op het bakpapier. De koekjes spreiden niet meer dus zorg ervoor dat ze nu al de gewenste vorm hebben.
 6. Bak 12 minuten in de oven op 175ºC.
Serving size: 1 Calorieën: 75 Vetten: 4.7 Koolhydraten: 6 Vezels: 1.3 Eiwitten: 2.5
Extra
Cal: 905; v/k/e/vez: 56g, 72g, 30g, 16g.

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!


Nog meer koekjes bakken…

Krokante protein hazelnootkoekjes

Krokante protein hazelnootkoekjes | Freud and Fries

Gezonde reuzekoek voor één

2 reacties op “Koek ♡ Hazelnut butter cookies”

 1. Frederike schreef:

  Beste Freud and fries,

  Ik lees dat je een allergie hebt voor walnoten en hier in Nederland er ziek van wordt, maar in de Verenigde Staten niet. Dit komt omdat ze in Amerika alle walnoten ‘bakken’ en in Nederland ze zo uit de schil worden gegeten. Als je dus in Nederland de walnoten even in de oven duwd zou je ze (hoogstwaarschijnlijk -ik ben geen dokter) wel kunnen eten! 🙂

  Groetjes!

  • Monique schreef:

   Dank je voor de tip, Frederike! Ik denk alleen dat ik het er niet op ga wagen want het walnotenbrood wat ik destijds maakte bevatte ook (dus) gebakken walnoten en daar ben ik enorm ziek van geworden. 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: