Breakfast ♡ Reuze-moutje

reuze-moutje-freud-and-fries

Vandaag gaat mijn nieuwe voedingsschema van start. De laatste keer dat ik ga proberen te cutten voor de komende tijd en daarna is het echt gedaan. Daar ga ik binnenkort nog wel wat meer over vertellen, maar in ieder geval komt het erop neer dat het even “nu of nooit” (nouja, niet nooit natuurlijk) is. Het wordt ook tijd om een keer dat labeltje “ik ben aan het cutten” los te laten. Last chance.

Hoe dan ook, dit bakje zoats of proats of eigenlijk przoats (#ofzeau) is onderdeel van mijn ontbijt (naast mijn halve appeltje) en het receptje deel ik graag met jullie omdat het werkelijk heerlijk en lekker volumineus is en dus goed past in een cut-schema.

Hoe maak jij je bakje havermout het liefst?

Reuze-moutje
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
  • 40 gram havervlokken (ik gebruikte die van de Lidl)
  • ½ tl bakpoeder
  • 250 ml water
  • 165 gram courgette
  • 25 gram whey (ik gebruikte stracciatella, bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop))
  • Evt. Flav Drops
  • Evt. (diepvries)fruit als topping
Wat moet je doen
  1. Meng de havervlokken en bakpoeder in een grote schaal (echt een flinke kom, want je gaat steeds meer toevoegen).
  2. Schenk hier het water bij. Ja, het is echt flink wat water!
  3. Zet voor 3 minuten in de magnetron op 1000W. In principe moet het nu nog niet gaan overstromen, maar ik weet niet hoe groot jouw schaal is dus houd het wel in de gaten.
  4. Snijd de courgette in grove stukken en maal fijn in een kleine keukenmachine (of met een rasp).
  5. Voeg toe aan de opgewarmde en in volume toegenomen oats en meng er goed doorheen.
  6. Doe nog 2 minuten in de magnetron.
  7. Schep dan een scoop whey door je oats en meng goed.
  8. Breng nog beter op smaak met flavour drops en maak af met (diepvries)fruit.
Serving size: 1 Calorieën: 268 Vetten: 4 Koolhydraten: 30 Vezels: 3 Eiwitten: 28
Extra
Zonder toppings:
Cal: 268; v/k/e/vez: 4g, 30g, 28g, 3g.

VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!


Of een ander ontbijtje…

Fruity ontbijtpizza

Fruity ontbijtpizza | Freud and Fries

Pink & Green ontbijtshakes

4 reacties op “Breakfast ♡ Reuze-moutje”

  1. Onze mout is super basic. 40gr oats. 150gr magere melk. 20gr pompoenpitten. Klaar.

  2. Rieneke schreef:

    Ola girl!

    K heb em zojuist gemaakt, bij mij wordt de whey isolaat xp (body & fit) niet zo goed opgenomen en beetje korrelig…. Nog tips?!
    Wortel/speculaas-koekkruiden/gewelde rozijn is ook wel een master combi voor deze ✌️

    Hoe gaat het nu met je schema? Was een goede blog van je!!

    • Monique schreef:

      Hey Rieneke,

      Leuk dat je het hebt geprobeerd! Had je precies de stappen gevolgd? Ik weet niet of het aan de isolaat ligt (ik zou ook niet zo goed weten waarom), dus het is een beetje gissen. Misschien met wat meer water? Ik voeg de eiwitpoeder ook wel eens tegelijk met de courgette (ofja, wel ná de courgette) toe en doe het dan nog even in de magnetron. Je zou me echt helemaal door de stappen heen moeten nemen of wat er anders is, om uit te zoeken wat maakt dat het niet lukt!

      Oeee, klinkt inderdaad als een lekker combi, beetje worteltaartachtig, of niet?

      En thanks babe, schema gaat redelijk. Vorige week ziek geweest dus niet zo goed aan kunnen houden maar heb het weer opgepakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: