Walnoot-dadel brood

Walnoot-dadel brood | Freud and Fries

Mijn opa en oma hadden een walnotenboom.

Er stond altijd wel een mandje walnoten op tafel. Het trok me niet echt, die bruinige mini-hersentjes in hun harde omhulsel. Maar tijdens een van de logeerpartijen bij opa en oma haalde oma mij over eens een stukje te proberen.

En dat heeft ze geweten. Ik heb de hele vloer ondergekotst. Bleek ik even allergisch voor walnoten.

Misschien heb ik een notenallergie – ik voel de kriebel in mijn keel ook bij hazelnoten – maar het zijn vooral walnoten waar ik echt een reactie van krijg. Soms merkte ik het bij een échte chocoladepasta. Bij Nutella heb ik soms ook dat nare gevoel. En soms is het helemaal niet zo aanwezig. In Amerika heb ik geregeld een handje walnoten gegeten zonder dat ik er last van kreeg.

Dus wilde ik best eens dit notenbrood proberen.

Walnoot-dadel brood | Freud and Fries

 

Walnoot-dadel brood | Freud and Fries

En ik kan je vertellen: dit brood is heerlijk. Maar weet je, als je een (wal)notenallergie hebt, dan moet je ‘m niet eten. Daar zat ik weer: kriebel in mijn keel, niezen en rode ogen.

Maar het was het meer dan waard. Dit walnoot-dadel brood is werkelijk heerlijk. Ik heb er twee plakken van op voordat de allergie toesloeg. De rest ga ik aan mijn familie en vrienden geven…


Walnoot-dadel brood
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 10
Dit walnoot-dadel brood is heerlijk voor iedere zoetekauw. Voedzaam maar tegelijkertijd enorm lekker!
Wat heb je nodig
Wat moet je doen
  1. Snijd de dadels in kleine stukjes.
  2. Voeg de dadels en het zeezout toe aan de thee (laat het theezakje erin) en laat 10 minuten trekken.
  3. Meng de yoghurt en appelmoes en pureer eventueel als het nog niet glad is. Voeg het ei toe, mix en voeg de thee met dadels toe.
  4. Meng in een aparte kom de droge ingrediënten. Voeg bij de natte ingrediënten en meng tot een geheel.
  5. Hak de walnoten klein en meng door het beslag.
  6. Spray een kleine cakebakvorm met non-stickspray en giet het beslag in de vorm.
  7. Leg extra walnoten op het beslag ter garnering.
  8. Bak in de oven (conventioneel) op 180ºC voor 35 minuten.
Serving size: 1 Calorieën: 101 Vetten: 3 Koolhydraten: 17 Eiwitten: 3
Extra
Cal: 1.013; v/k/e: 26g, 165g, 30g.

WIST JE AL DAT FREUD AND FRIES OOK EEN FACEBOOKPAGINA HEEFT? JE KUNT ME OOK OP INSTAGRAM VOLGEN VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: