Er stond altijd wel een mandje walnoten op tafel. Het trok me niet echt, die bruinige mini-hersentjes in hun harde omhulsel. Maar tijdens een van de logeerpartijen bij opa en oma haalde oma mij over eens een stukje te proberen.
En dat heeft ze geweten. Ik heb de hele vloer ondergekotst. Bleek ik even allergisch voor walnoten.
Misschien heb ik een notenallergie – ik voel de kriebel in mijn keel ook bij hazelnoten – maar het zijn vooral walnoten waar ik echt een reactie van krijg. Soms merkte ik het bij een échte chocoladepasta. Bij Nutella heb ik soms ook dat nare gevoel. En soms is het helemaal niet zo aanwezig. In Amerika heb ik geregeld een handje walnoten gegeten zonder dat ik er last van kreeg.
Dus wilde ik best eens dit notenbrood proberen.
En ik kan je vertellen: dit brood is heerlijk. Maar weet je, als je een (wal)notenallergie hebt, dan moet je ‘m niet eten. Daar zat ik weer: kriebel in mijn keel, niezen en rode ogen.
Maar het was het meer dan waard. Dit walnoot-dadel brood is werkelijk heerlijk. Ik heb er twee plakken van op voordat de allergie toesloeg. De rest ga ik aan mijn familie en vrienden geven…
Psychologie, sporten, koken en bakken, dat zijn mijn grote passies. Dat is ook wat je hier zult terugvinden op Freud and Fries en waar ik steeds iets leuks over probeer te schrijven. Ik hoop jou te kunnen inspireren, niet alleen om ook de keuken in te duiken, maar ook om het beste uit jezelf te halen. Heb je een vraag, stel die dan hier. En nog meer over mij? Dat lees je hier.
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies.
Bekijk het volgende voor meer informatie, inclusief hoe je deze verwijdert of blokkeert:
Ons cookiebeleid
Social
Follow me on: