Frambozen cheesecake broodje

Frambozen cheesecake broodje-1

Als kleinkinderen waren mijn neefjes en ik eigenlijk een stel lucky bastards. Zonder er bij stil te staan, bleken mijn grootouders echt een fortuin aan grond te bezitten waar wij ons vrijwel elk weekend op wisten te vermaken. Het is pas achteraf dat je erbij stilstaat wat een geluk en vrijheid we daar eigenlijk hadden. In de avonden Duizenden met maanvormige schaaltjes POM-BÄR en stoffen hutten bouwen in de berging. ’s Morgens vroeg eruit om boterhammetjes voorgeschoteld te krijgen terwijl we Pokémon en Dragonball Z keken. Met fietsjes en de bolderkar om het huis, de schuur en de biljartzaal crossen en voetballen op één van de twee gazons. Hutten bouwen in een boom (ik hoorde laatst dat het in feite een enorme struik was) en daarmee naar Planet Namek reizen om met Frieza te vechten (plus one als je weet waar ik het over heb). Tijdens Sinterklaas met de hele familie rond de biljarttafel om cadeautjes voor elkaar te pakken. Feestjes in de bar van opa waar de pijpen aan de muur hingen en tientallen in de schappen stonden.

En in de zomer meehelpen met het plukken van besjes, aardbeien en frambozen in de moestuin.

Oma had een kelder vol met potten zelfgemaakte jam en wij snoepten de frambozen van de takken. Warm van de zon en een beetje wollig en zacht als de huid van een perzik. Het beste wanneer ze zonder moeite van hun kroontjes loslieten.

Frambozen in een cheesecake broodje, knapperig en een lichte zoete smaak. Een heerlijk tussendoortje of lekker als ontbijt met een extra laag cream cheese.

Frambozen cheesecake broodje-1

Frambozen cheesecake broodje
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 1
Wat heb je nodig
  • 150 gram vloeibaar eiwit of 5 eiwitten
  • 60 gram cream cheese
  • 25 gram whey (ik gebruikte Impact Whey)
Vulling
  • 30 gram cream cheese (light)
  • 50 gram diepvriesframbozen
Wat moet je doen
  1. Verwarm de oven op 200ºC.
  2. Klop de eiwitten op met een handmixer (of in je keukenmachine) tot helemaal stijf.
  3. Roer met een vork of lepel door de cream cheese in een los schaaltje tot het wat vloeibaar begint te worden.
  4. Voeg de cream cheese en de whey toe en spatel voorzichtig door de eiwitten.
  5. Vul een ingesprayde cakeblik (het liefst siliconen) met het beslag.
  6. Voeg de overige cream cheese in kleine stukjes toe en verdeel de frambozen over het beslag.
  7. Plaats 15 minuten in de oven of tot de cake goudbruin begint te kleuren en van binnen gaar is (niet meer nat).
  8. Lekker met een extra laagje cream cheese of natuurlijk notenboter.
Serving size: 1 Calorieën: 272 Vetten: 7 Koolhydraten: 8 Vezels: 2 Eiwitten: 44
Extra
Hele broodje:
Cal: 272; v/k/e/vez: 7g, 8g, 44g, 2g.

MEER RECEPTJES? VOLG FREUD AND FRIES (EN MIJ) OOK OP FACEBOOK OF INSTAGRAM!

2 reacties op “Frambozen cheesecake broodje”

  1. Joanne schreef:

    Hij staat in de oven, maar na het mengen van de roomkaas en whey door de stijve eiwitten werden de eiwitten toch weer wat slap :/ Ik hoop dat hij goed uit de oven komt. Ook blauwe bessen gebruikt, in plaats van frambozen. Die had ik niet meer in de vriezer… Ik hoop dat hij smaakt, ik ben benieuwd!

    • Monique schreef:

      Leuk dat je het cheesecake broodje bent gaan maken, Joanne! Heb je de roomkaas en whey er wel zo voorzichtig mogelijk doorheen gespateld? Ik hoop in ieder geval dat het gelukt is, let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: