Cake ♡ High protein angel food cake

High protein angel food cake | Freud and Fries

Niets smaakt zo goed als succes.

Ooit was je begonnen. Je had maar één doel voor ogen. Klein beginnen maar oh zo groot eindigen. Je begint niet met de gedachte dat je ergens halverwege afhaakt, nee, je gaat door tot het bittere eind. Dat betekende dagenlang trainen. Minuten – uren – hele weekenden.

Strijden. Keuzes maken. Aanmoedigen. Toeschreeuwen. Bidden. Smeken. En dan winnen. Of verliezen. Maar dan kon je altijd opnieuw beginnen – mits je opgeslagen had.

Met mijn neefje en broertje kon ik hele zaterdagen en zondagen doorbrengen met mijn paarse Gameboy Color. Mijn neefje had Blue, mijn broertje Red en bij mij liep er een Pikachu achter me aan. Van gym naar gym en urenlang rondjes draaiend door het hoge gras om die ene Pokémon te laten evolueren. En uiteindelijk was je daar: het Indigo Plateau. Vechten tegen de Elite Four.

En winnen.

Niets smaakt zo goed als succes nadat je er zo lang naartoe hebt gewerkt.

Goh, ik moet echt weer eens Pokémon gaan spelen.

 

Zo voelde het ook toen ik gisterenmiddag mijn high protein angel food cake uit de oven haalde. Ik had namelijk minutenlang moeten toekijken vanachter het ovenraampje wat er zou gebeuren.

SUCCES!

Ja, deze angel food cake is aan de droge kant maar ik moet erbij zeggen dat het een higher purpose served. Het is namelijk het ingrediënt voor een recept wat ik volgende week ga posten: de aardbeien dump cake, maar ik wil jullie toch niet het recept voor deze cake ontzeggen! En met wat fruit en een beetje honing, een siroopje of wat opgeklopt kokosslagroom (of ehhh… protein fluff!) is dit heerlijk!

High protein angel food cake | Freud and Fries


High protein angel food cake
Print
Door:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 10
Wat heb je nodig
 • 12 eieren (alleen eiwitten nodig)
 • 45 gram kokosmeel (ik gebruikte deze <Pure Kokosmeel)
 • 56 gram (2 scoops) whey (ik gebruikte strawberry-banana) (bijvoorbeeld Impact Whey (My Protein) of Whey Perfection (Body en Fitshop))
 • 1½ tl cream of tartar (als je dit niet hebt is dit geen ramp maar het zorgt ervoor dat de eiwitten wat steviger blijven wanneer deze zijn opgeklopt)
 • 1 el vanille extract
 • 1½ tl citroensap
Wat moet je doen
 1. Scheid de eieren en doe de eiwitten in een schone, vetvrije (!) schaal (eigeel heb je niet nodig). Zorg dat er geen eigeel bij je eiwit zit. Laat een halfuurtje op kamertemperatuur komen.
 2. Haal de kokosmeel en whey enkele malen door een zeef zodat er geen klonten in zitten.
 3. Voeg cream of tartar toe aan de eiwitten en klop op tot zachte pieken ontstaan (klop de eiwitten NIET helemaal op tot ze stijf zijn, dan is het lastiger om de droge ingrediënten erdoor te mengen).
 4. Op het laatste moment voeg je de vanille extract en citroensap toe; meng net lang genoeg dat het goed verdeeld is.
 5. Schep eenderde deel van de droge ingrediënten toe en vouw voorzichtig in het opgeklopte eiwit met een spatel.
 6. Herhaal dit proces met het overige meel, doe het steeds in niet te grote stappen zodat je het voorzichtig erdoorheen kunt spatelen.
 7. Spray een Bundtpan (of, als je die hebt: een tube pan) met non-stick spray (geen olie, ik gebruik een soort PAM-spray). Schep hierin het beslag.
 8. Bak 25-30 minuten in de oven op 175ºC of tot een saté-prikker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.
Serving size: 1 Calorieën: 59 Vetten: 1 Koolhydraten: 2 Vezels: 2 Eiwitten: 10
Extra
Cal: 592; v/k/e/vez: 11g, 15g, 100g, 19g.

VOLG FREUD AND FRIES OP FACEBOOK OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN DE LAATSTE BERICHTEN OF OP INSTAGRAM VOOR EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN!


Lekker voor over de cake…

Lemon curd

Strawberry curd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rate this recipe: